AdvokatWatch

Advokat hos Horten får endnu en bøde

Advokat Nicolai Mallet, der er kasserer for Venstre og tidligere har været Lars Løkke Rasmussens advokat, har fået bøde nummer to af Advokatnævnet, fordi han ifølge domstolen har ignoreret god advokatskik.

Advokat Michael Hasløv Stæhr er blevet pålagt en bøde på 60.000 kr. | Foto: Colourbox

Advokat Nicolai Mallet overtrådte god advokatskik, da han optrådte som dirigent på en generalforsamling, hvor han selv havde interesser, lyder vurderingen fra Advokatnævnet, der derfor har idømt Nicolai Mallet en bøde på 30.000 kr. Det skriver Berlingske.

Nicolai Mallet er selv kasserer i Venstre, ligesom han flere gange har været advokat for nuværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V). Bødestørrelsen hænger sammen med, at han for to år siden ligeledes overtrådte reglerne for god advokatskik, hvilket udløste en bøde på 15.000 kr.

Den seneste afgørelse faldt allerede i efteråret 2017, men offentgørelsen har været forsinket, idet han indbragte afgørelsen for domstolene - sagen har han siden valgt at lade frafalde.

"Jeg respekterer selvfølgelig, at Advokatnævnet har kompetence til at vurdere den slags, men både jeg og den eksterne advokat, jeg har bedt om at vurdere forløbet, er uenige i Advokatnævnets konklusion. Derfor valgte vi også først at indbringe den for domstolene, men besluttede så med udsigten til at langt retssagsforløb at frafalde sagen og sætte et punktum," lyder det fra Nicolai Mallet i en skriftlig kommentar til Berlingske.

Nicolai Mallet arbejder hos advokatfirmaet Horten.

Brud på fogedforbud koster bødestraf til mediehus og chefredaktør

Advokat går i retten efter bøde på 60.000 kr. "Det er helt ude af proportioner" 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier