AdvokatWatch

Brud på fogedforbud koster bødestraf til mediehus og chefredaktør

JP/Politikens Hus og chefredaktør er straffet i langt mildere grad, end Politiets Efterretningstjeneste ønskede i sag om PET-bog.

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

JP/Politikens Hus skal betale bøde på 100.000 kr., og Politikens ansvarshavende chefredaktør, Christian Jensen, skal betale bøde på 50.000 kr. for at bryde forbud mod at bringe PET-bog.

Det har Københavns Byret afgjort i en dom fredag.

"Retten finder, at A (JP/Politikens Hus) som udgiver ved offentliggørelsen af den omhandlede bog den 9. oktober 2016 har overtrådt det nedlagte forbud, og at B (Christian Jensen) som den, der traf beslutningen om offentliggørelsen, har bistået herved," skriver retten på sin hjemmeside.

Sagen handler om, at Politiken i oktober 2016 bragte den omstridte bog "Syv år for PET" i en særudgave af avisen. I bogen fortæller tidligere PET-chef Jakob Scharf om sager fra tiden i efterretningstjenesten.

PET har i sagen krævet chefredaktøren og bladhuset straffet for at bringe bogen, da der var nedlagt et forbud mod, at JP/Politikens Hus måtte bringe bogen.

Kravet fra PET har lydt på at få Christian Jensen idømt en fængselsstraf på fire måneder, der er den strengest mulige straf i den type sager. Desuden har efterretningstjenesten krævet JP/Politikens Hus straffet med en bøde på 15 mio. kr.

Dermed er det altså en langt mildere dom, end den PET havde krævet.

Mere fra AdvokatWatch

Jagt på insolvensadvokater når nye højder

Flere virksomheder går konkurs, og antallet af jobannoncer rettet mod advokater med speciale i insolvens og rekonstruktion har de seneste måneder været på rekordhøjt niveau.

Læs også

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier