Finansiel Stabilitet skifter advokat i Amagerbanken-retssag

En ny advokat fra Kromann Reumert tager plads på advokatbænken for at repræsentere Finansiel Stabilitet i sagen mod Amagerbankens tidligere ledelse, der begynder mandag.
Foto: Nikolaj Svennevig
Foto: Nikolaj Svennevig
AF MAIKEN REIMER RØNNEBERG OG DANIEL HEDELUND

Statens oprydningsselskab, Finansiel Stabilitet, har skiftet advokat i sagerne mod Amagerbankens tidligere ledelse. Advokaten Henrik Thal Jantzen forlod advokatfirmaet Kromann Reumert i oktober, og siden er det blevet kollegaen Kim Trenskow, som har repræsenteret Finansiel Stabilitet i sagen, skriver Berlingske.

Det er ikke første gang, staten skifter advokat i sagen. Ifølge avisen var Jens Rostock-Jensen, der også er fra Kromann Reumert, advokat for Finansiel Stabilitet, da sagen kørte i byretten, men han blev siden skiftet ud, da han tabte sagen. Sagen i byretten endte med at koste staten 77,5 mio. kr. i sagsomkostninger til de 11 sagsøgtes advokater, skriver avisen.

I 2017 blev 11 medlemmer af den daværende ledelse i Amagerbanken frifundet, men siden har Finansiel Stabilitet anket sagen mod den daværende ledelse, og den sag begynder mandag og er sat til at vare 25 retsdage.

Fra tidligere at have gået efter et erstatningskrav på 900 mio. kr. går Finansiel Stabilitet nu "kun" efter 375 mio. kr., skriver Berlingske, som videre fortæller, at statens oprydningsselskab nu fokuserer på det såkaldte Østerfælled-engagement, som handlede om en stor valutaramme samt udlån til forretningsfolkene Hans Henrik Palm og Henrik Ørbekker samt advokat Olav Damkiær-Classen.

Højesteret skal tage stilling i statens sag mod Eik Bank

Nederlag til staten og Kromann Reumert-advokater i Østre Landsret 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også