AdvokatWatch

Højesteret skal tage stilling i statens sag mod Eik Bank

Statens bankskraldespand Finansiel Stabilitet meddeler, at den anker Østre Landsrets dom fra oktober, hvor fire chefer i den nu krakkede Eik Bank blev dømt til at betale 28,6 mio. kr. Kravet lød ellers på 250 mio. kr.

Foto: Marie Hald/Scanpix

Finansiel Stabilitet anker landsrettens dom over seks tidligere ledende medlemmer af Eik Bank. Dommen mod revisionen vil ikke blive anket.

Finansiel Stabilitet anker med krav om 250 millioner kroner i erstatning for udlån, som Eik Bank og Eik Banks tidligere ledelse gav.

"Det er Finansiel Stabilitet og de eksterne advokaters vurdering, at landsretten i dommen anlægger en for streng bevisbedømmelse for at statuere ansvar for en banks kreditgivning."

"Og at denne bevisbedømmelse umiddelbart er noget strengere, end hvad Finansiel Stabilitet og de eksterne advokater har vurderet, at der kunne udledes af den foreliggende praksis og teori," skriver Finansiel Stabilitet.

I oktober blev to af de seks anklagede samt revisionen frifundet, mens fire tidligere medlemmer af ledelsen blev idømt at betale 28,6 millioner kroner i erstatning plus renter. De sender det samlede beløb op på 42,6 millioner kroner.

Finansiel Stabilitet var i sagen repræsenteret af Kromann Reumert-advokaterne Claus Juel Hansen, Kim Trenskow og Bo W. Knudsen.

Nederlag til staten og Kromann Reumert-advokater i Østre Landsret

 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Ugen bød på historier om kammeradvokatordningen, iværksættere og historisk stor svindelsag. Den sluttede af med et indblik i det opgør om udbyttesagen, der venter i Højesteret i næste uge.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier