AdvokatWatch

Kammeradvokaten møder kritik for klient i OW Bunker-sag

Statens advokat Kammeradvokaten møder nu kritik for sin repræsentation af kapitalfonden Altor i OW Bunker-sagen, der betyder, at advokatfirmaet ikke kan bistå Skattestyrelsen i sagen. ”Bekymrende kasketpest,” lyder det fra tidligere finansminister Mogens Lykketoft.

Foto: Ritzau Scanpix/Kasper Palsnov.

Kammeradvokaten plejer ellers at være Skattestyrelsens trofaste følgesvend i skattesager, men nu har advokatfirmaet ifølge Berlingske valgt at skifte side.

Det sker med klienten kapitalfonden Altor, som managing partner Tomas Ilsøe Andersen sammen med advokat Rune Derno repræsenterer i en erstatningssag i oprydningen efter OW Bunker.

Samtidig er Altor under mistanke fra Skat for at have udnyttet regler om udbytteskat, skriver Berlingske.

Kammeradvokatens repræsentation af Altor, der drejer sig om Altor Fund II 1-4 samt Altor Fund II GP Limited, forhindrer dermed statens foretrukne advokat i også at bistå Skattestyrelsen i sagen mod Altor. Det møder nu kritik af den forhenværende finansminister Mogens Lykketoft (S), der over for Berlingske kalder situationen for ”bekymrende kasketpest hos Kammeradvokaten”

”Der er noget, der tyder på, at Altor ikke er den rigtige kunde. Når der er en hovedforretning, der hedder at varetage statens interesse, så er det bekymrende, at Kammeradvokaten ikke har en større omhu omkring, hvilke kunder de så i øvrigt tager ind,” siger han til avisen.

Hos Kammeradvokaten påpeger managing partner Tomas Ilsøe Andersen, at der ikke ham bekendt er nogen sager mod Altor for at være i skattely. Han skriver desuden i en kommentar til Berlingske, at Kammeradvokaten har meldt sig inhabil til at se på Skattestyrelsens skattekrav overfor både Altor og styrelsen.

”Vores opgave under OWB-sagen (OW Bunker-sagen, red.) er at forsvare Altor i en retssag til 3,3 mia., som handler om børsintroduktionen af OWB. Det er naturligt, at vi som Danmarks største retssagskontor tager en sådan opgave. Men det koster selvfølgelig i den anden ende, når vi så må sige nej til at hjælpe Skat. Det sker heldigvis uhyre sjældent, men man kan jo ikke stå på begge sider i sådan en sag,” forklarer han.

Boris Frederiksen sætter slutdato på forsinket redegørelse i OW Bunker-sag 

Modpart kræver topadvokat ud af OW Bunker-sag 

ATP fastholder Bruun & Hjejle i dele af OW Bunker-slagsmål 

Bruun & Hjejle får selskab af internationale investorer i OW bunker-sag

Her er advokaterne i OW Bunker-komplekset  

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Højesteret satte et eftertrykkeligt punktum på retsopgøret efter finanskrisen med stor millionbøde. Derudover bød ugen på historier om blandt andet ny patentdomstol, kritiseret advokatundersøgelse i Helsingør og højesteretsdom om salærkrav.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier