AdvokatWatch

Advokat efter mislykket forsøg på at redde krisebank: "Det har været en lærerig og spændende proces"

Det lykkedes ikke Morten Schwartz Nielsen, partner i Lund Elmer Sandager, at få rettet Københavns Andelskasse op, inden han blev afsat som formand af Finansiel Stabilitet. "Min mission har handlet om at få ryddet op i, hvad den gamle ledelse og bestyrelse har foretaget sig, og den opgave har vist sig ikke at kunne gennemføres," siger han til AdvokatWatch.

Det lykkedes ikke Morten Schwartz Nielsen at komme i mål med en oprydning i Københavns Andelskasse, men Lund Elmer Sandager-advokaten er klar på igen at påtage sig arbejdet med at udvikle en virksomhed | Foto: Lund Elmer Sandager

Efter fire måneders forsøg på at genoprette den vingeskudte Københavns Andelskasse blev advokat Morten Schwartz Nielsen i sidste uge afsat som bestyrelsesformand, da Finansiel Stabilitet tog kontrol med banken. Lund Elmer Sandager-advokaten ærgrer sig over udfaldet, men er klar til at tage en tilsvarende udfordring igen, fortæller han AdvokatWatch.

Finansiel Stabilitets overtagelse af Københavns Andelskasse kommer, efter Finanstilsynet har konstateret så graverende problemer i banken, at der ikke var udsigt til at få dem løst. Omdrejningspunktet for kritikken er en omfattende forretning inden for udenlandske overførsler, som Finanstilsynet ikke mener, banken hverken har kontrolleret ordentligt eller haft forstand på. Problemerne strækker sig år tilbage, hvor skiftende ledelser i banken ikke har sikret forbedringer trods gentagne påtaler fra Finanstilsynet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier