AdvokatWatch

Ejendomsadvokat forgyldt af tyske boligejendomme

Københavns boligmarked var usundt og dyrt, og derfor søgte en flok investorer mod Berlin, fortæller bestyrelsesformand. Det udmønter sig nu i store trecifrede millionoverskud, der blandt andet kommer ejendomsadvokat til gode.

Billedet viser Berlin, Tysklands hovedstad. | Foto: PR

Det har været en indbringende affære for ejendomsadvokaten Jan Leth Christensen og hans medinvestorer at investere i tyske boligejendomme, skriver Fyens Stiftstidende baseret på en optælling og sammenlægning af tre de ejendomsselskaber Berlin Holding, Berlin Wohnungs Invest og Berlin Kgi.

I 2017 landede investorerne på baggrund af ejendomsreguleringer således et overskud på 635 mio. kr. før skat ud af samlede anlægsaktiver på 2,3 mia. kr., fremgår det. Det skyldes blandt andet, at man har formået at købe billigt i Tyskland.

"Dengang investerede alle i ejendomme i København, men vi syntes, at det så usundt og dyrt ud, så vi kiggede andre steder hen og fandt ud af, at Berlin var i en ejendomskrise, prismæssigt var langt efter København og havde et meget stort potentiale," siger bestyrelsesformand Niels Peter Nielsen til avisen og fortæller, at man samtidigt har benyttet sig af huslejeregulering som følge af lejlighedsrenovering.

Niels Peter Nielsen og direktør Jesper Kim Pedersen er begge revisoruddannede. Selskaberne har en lang række aktionærer, der blandt andre tæller den førnævnte ejendomsadvokat Jan Leth Christensen. Hovedaktionærerne består af to fynske familier, som ledes af Brian Djernes og Knud Andreasen, skriver avisen.

Advokat politianmeldt for omstridt Hellerup-byggeri

Efter splittelse af stort advokatfirma: Det har været lærerigt, men ikke sjovt 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier