AdvokatWatch

Advokat politianmeldt for omstridt Hellerup-byggeri

Gentofte Kommune har politianmeldt advokaten Jan Leth Christensen i forbindelse med et husbyggeri i Hellerup, som har vakt vrede hos prominente naboer.

Jan Leth Christensen foran et hus i Hellerup, han købte for 27 mio. kr. for at rive det ned og opføre en ny pragtvilla. Planen udløste en nabostrid, og nu er Leth Christensen politianmeldt | Foto: Ritzau Scanpix/Asger Ladefoged

Advokat Jan Leth Christensen, ejer af advokatfirmaet Lønberg og Leth Christensen, er blevet politianmeldt af Gentofte Kommune i forbindelse med et omstridt husbyggeri i Hellerup.

Det bekræfter Jan Leth Christensen over for BT.

"Jeg modtog anmeldelsen for cirka en måned siden, og jeg har talt med en politibetjent fra Nordsjællands Politi, som har været ude at tage nogle billeder, og nu skal anklagemyndigheden så tage stilling til, om den skal rejse tiltale," siger Jan Leth Christensen til BT.

Jan Leth Christensen, der er tidligere storaktionær i Brøndby IF, har købt en grund ned til vandet i velhaverkvarteret Hellerup nord for København og er i gang med at opføre en ny villa tegnet af arkitekten Bjarke Ingels. Byggeriet har medført kritik fra flere af de øvrige beboere i nabolaget, der der tæller kendte danskere som tidligere Mærsk-bestyrelsesformand Michael Pram Rasmussen, tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen og filminstruktøren Ole Bornedal.

For meget Abu Dhabi

Naboerne mener, den nye villa i beton og med glaspartier mod vandet er ude af sync med omgivelserne og tager udsigten.

”Der er for meget Abu Dhabi over byggeriet. Det har et støjende element og gør opmærksom på sig selv, det skaber ikke et helhedspræg og sammenhæng med kvarteret," har Christoffer Harlang, talsmand for de 54 husstande på vejen, tidligere sagt til Ekstra Bladet.

Gentofte Kommune har efter nogle ændringer af de oprindelige planer godkendt byggeriet, men politianmeldelsen kommer ifølge BT, fordi Jan Leth Christensen ikke har sørget for at fjerne et stillads, der forhindrer passage på stranden, til tiden.

Advokatrådet: Banker kan ikke opkræve negative renter på klientbankkonti 

Svindeltiltalt advokat nægter at have snydt kreditorer 

Skifteretten smækker kassen i for Harlang: Der er risiko for "utilbørlig råden" over familieformuen 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier