AdvokatWatch

Svindeltiltalt advokat nægter at have snydt kreditorer

Den tidligere ejendomsadvokat Erik de Fønss erkender at have ført millionbeløb ud af landet, men han afviser skyldnersvigsanklager. (Artiklen er opdateret 11/11-2019).

Erik de Fønss er tiltalt for groft skyldnersvig men nægter at have snydt kreditorer i hans selskab. | Foto: Ritzau Scanpix/Morten Germund

Opdatering af artiklen 11/11-2019: Der faldt dom i sagen 16. maj 2018, hvor Erik de Fønss og hans kone blev frifundet for alle anklager.)

Den svindeltiltalte advokat Erik de Fønss erkender at have ført store beløb til konti i blandt andet Liechtenstein, men han afviser at have snydt kreditorer i sin virksomhed.

Det skriver JydskeVestkysten.

Erik de Fønss er tiltalt for at have snydt kreditorerne i et selskab, han ejede. Men ifølge hans forsvarer var der slet ingen kreditorer at snyde, og derfor kan de Fønss ikke dømmes, mener han.

"Af gældbogen fremgår det, at der ikke var nogen kreditorer. Man kan ikke dømmes for skyldnersvig, hvis der er nul kreditorer. Så allerede her burde vi stoppe sagen," sagde de Fønss' forsvarer, Karoly Németh, ifølge JydskeVestkysten under et retsmøde i retten i Kolding mandag.

Konkurs

Erik de Fønss var involveret i en række byggeprojekter, men i 2010 begæret konkurs af Danske Bank. Ifølge JydskeVestkysten mener politiet, at de Fønss har købt lejligheder fra et byggeprojekt til dumpede priser og solgt dem videre. Pengene er ført videre til en bank i Lichtenstein, og af anklageskriftet fremgår det også, at de Fønss’ hustru gentagne gange har videreført store beløb til Barclays Bank i Ghana i Afrika.

Anklager Bolette Kristensen fremlagde i retten en tidslinje, der viste, at de Fønns for otte år siden overførte omkring 10 mio. kr. til konti i Liechtenstein, Italien og Ghana. Anklagemyndigheden mener, overførslerne var usædvanlige og uforsvarlige, og at de påførte kreditorerne et tab eller en risiko for et tab.

Ifølge JydskeVestkysten sagde Erik de Fønss i retten, at han kendte til overførslerne.

"Der er ikke én betaling, jeg ikke har godkendt. Jeg overførte ikke pengene personligt, men jeg godkendte det," sagde han.

Sag mod svindeltiltalt advokat starter efter langt tilløb 

Advokat for rettighedshavere: Operationen lykkes, men patienten døde 

Skifteretten smækker kassen i for Harlang: Der er risiko for "utilbørlig råden" over familieformuen

 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier