Sag mod svindeltiltalt advokat starter efter langt tilløb

Efter flere års problemer med at finde den konkursramte advokat Erik de Fønss kan en svindelsag mod ham nu gå i gang i retten i Kolding. (Artiklen er opdateret 11/11-2019).
I årevis har det været umuligt for politiet at finde den tidligere erhvervsadvokat Erik de Fønss, men nu kan en svindelsag mod ham begynde. | Foto: Ritzau Scanpix/Morten Germund
I årevis har det været umuligt for politiet at finde den tidligere erhvervsadvokat Erik de Fønss, men nu kan en svindelsag mod ham begynde. | Foto: Ritzau Scanpix/Morten Germund

Opdatering af artiklen 11/11-2019: Der faldt dom i sagen 16. maj 2018, hvor Erik de Fønss og hans kone blev frifundet for alle anklager.)

Efter et langt tilløb starter en sag om groft skyldnersvig mod den tidligere Kolding-advokat Erik de Fønss mandag.

Det skriver Fredericia Dagblad.

Erik de Fønss var involveret i en række byggeprojekter, men Danske Bank indgav i 2010 konkursbegæring med et tilgodehavende hos de Fønss på fire mio. kr. Ifølge JydskeVestkysten mener politiet, at de Fønss har købt lejligheder fra et byggeprojekt til dumpede priser og solgt dem videre. Pengene er ført videre til en bank i Lichtenstein, og af anklageskriftet fremgår det også, at de Fønss’ hustru gentagne gange har videreført store beløb til Barclays Bank i Ghana i Afrika.

Voldsomt forsinket

Erik de Fønss' kone er også tiltalt i sagen for medvirken til groft skyldnersvig, skriver Fredericia Dagblad.

Sagen om groft skyldnersvig til næsten 10 mio. kr. skulle have været startet i november men blev udsat, fordi det ikke var lykkedes at forkynde sagen for de tiltalte, altså oplyse dem om, at de skal møde i retten, og hvad de er tiltalt for.

Erik de Fønss' advokat, Karoly Németh, har tidligere forklaret, at myndighederne opsøgte en forkert adresse i Ungarn, da sagen skulle forkyndes. Men beskeden til Fredericia Dagblad fra Németh er, at "vi kommer på mandag".

Skifteretten smækker kassen i for Harlang: Der er risiko for "utilbørlig råden" over familieformuen 

Harlang villig til forlig på en lille halv million kroner  

Dommen falder i juni, men Johan Schlüter har allerede tabt: "Johan har mistet alt."

Advokater renses for mistanke om bedrageri 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også