AdvokatWatch

Medie: Slovakisk skatteadvokat vil anke udvisningsdom

Den slovakiske advokat, der sidste fredag blev dømt for vold mod justitsminister Søren Pape Poulsens kæreste, vil anke sin udvisningsdom, skriver Weekendavisen.

Foto: Colourbox

En 34-årig slovakisk skatteadvokat anker nu en seks-årig udvisningsdom, som han sammen med en fængselsdom på 40 dage fik sidste fredag i Københavns Byret for vold.

Det skriver Weekendavisen, der har været i kontakt med advokaten, der ikke ønsker at få sit navn frem.

Sagen har tiltrukket sig stor opmærksomhed, da den omhandler et knytnæveslag mod justitsminister Søren Pape Poulsens (K) forlovede Josue Vásquez ude foran den københavnske bar LA Tequila Bar en sen nattetime tilbage maj.

Udmeldingen dengang lød, at det var en hadforbrydelse, og at knytnæveslaget blev uddelt sammen med ytringen "I don't like homos."

Det udløste en varetægtsfængsling på 50 dage til den slovakiske mand.

Domsmandsretten i Københavns Byret fandt dog ikke belæg for at konstatere, at en hadforbrydelse havde fundet sted.

Den slovakiske advokat blev derfor idømt 40 dages fængsel og forbud mod indrejse i Danmark i seks år for vold. Det er sidstnævnte den slovakiske advokat nu har tænkt sig at anke. Han klandrer retssystemet i Danmark for automatisk at udvise udlændinge uden at kigge på om de reelt udgør en trussel mod den nationale sikkerhed eller offentlige orden.

"Det har den konsekvens, at man som udlænding i Danmark reelt ikke har mulighed for at anke en dom, fordi man så som udgangspunkt, da dommen i første instans ikke er endelig, skal sidde fængslet, indtil ankesagen er afgjort - uanset længden af straffen. Det er helt horribelt. Heldigvis havde dommeren i min sag forståelse for, at det eneste, jeg ønskede, var at rejse hjem. Jeg har forståelse for, at Danmark kan have haft dårlige oplevelser med udlændinge, som er kommet til landet for at udnytte det sociale system, men det retfærdiggør ikke, at man behandler udlændinge som farlige kriminelle uden rettigheder," skriver den slovakiske advokat i en mail til Weekendavisen.

Erbil Kaya tager over i sagen om vold mod Papes kæreste 

Advokat kritiserer Løkkes konstatering om hadforbrydelse 

Søren Pape Poulsens samlever taget for spirituskørsel 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier