AdvokatWatch

Advokat kritiserer Løkkes konstatering om hadforbrydelse

Det er kritisabelt, at landets statsminister offentligt konstaterer, at der er sket en forbrydelse, når den sigtede nægter sig skyldig, mener advokat Mette Grith Stage. Lektor i strafferet Trine Baumberg opfordrer politikere til at være varsomme med at kommentere politiefterforskninger.

Foto: Stage Advokatfirma PR

Da det torsdag kom frem, at justitsminister Søren Pape Poulsens (K) mandlige forlovede, Josue Vasquez, natten til torsdag blev slået ved en natklub, var statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) hurtig på tasterne.

Her konstaterede han på Twitter, at der var tale om en hadforbrydelse.

Det er kritisabelt, mener forsvarsadvokat Mette Grith Stage.

"Det er selvfølgelig frygteligt, når folk bliver udsat for forbrydelser."

"Men som fremtrædende politiker skal man være varsom med, hvad man går ud og tilkendegiver offentligt i forhold til skyldsspørgsmålet, når vi samtidig har en sigtet, der nægter sig skyldig," siger Mette Grith Stage.

Få timer efter at en 34-årig mand fra Slovakiet var blevet anholdt og sigtet, skrev Lars Løkke Rasmussen på sin Twitter-profil:

"Rystet over, at Søren Papes samlever Josue Medina Vazquez er blevet udsat for en hadforbrydelse," skrev Lars Løkke Rasmussen ud til sine lidt over 150.000 følgere.

"Man skal frit kunne leve sit liv, som man ønsker. Det burde være en selvfølge i 2018. Tanker til Søren og Josue," tilføjede statsministeren.

Varsom med at kommentere politiefterforskning

Lektor i strafferet Trine Baumbach fra Københavns Universitet mener, at politikere skal være varsomme med at kommentere politiefterforskninger, og at det kan være en svær øvelse, når fremtrædende politikere kommenterer verserende politiefterforskninger og sager, der endnu ikke er færdigbehandlet ved domstolene.

Trine Baumbach understreger, at hun ikke vil kommentere den konkrete sag, men kun i generelle vendinger.

"Det er faktisk et ret kompliceret spørgsmål. Det er jo politikere, der fastsætter, hvilke værdier Danmark skal bygges på. Det er derfor ikke mærkeligt, at de tager konkrete sager op og laver politik på den baggrund."

"Når det så er sagt, er det klart, at når man er en fremtrædende magtperson, skal man også sørge for at understøtte de værdier, som samfundet bygger på, herunder eksempelvis at enhver er uskyldig, indtil det modsatte er bevist."

"Og den slags værdier skal en fremtrædende politiker med sin egen adfærd selvfølgelig ikke underminere," siger Trine Baumbach.

Den 34-årige slovakiske mand, der nu er varetægtsfængslet frem til 30. maj, har fortalt, at han er i Danmark for at se VM i ishockey.

Han nægter sig skyldig.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Justitsminister stolt af aftale  

Mere vidnebeskyttelse nægter bandemedlemmer adgang til retten 

Ny patentbeskyttelse gør livet lettere for advokaterne 

Justitsministeren kortfattet om straffesags-kritik fra Advokatrådet  

Justitsminister efter kritik: "Det er jo også retssikkerhed, at vi har en rimelig sagsbehandlingstid” 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier