Norsk advokat får millionerstatning af den norske stat

Den norske advoakt Sverre E. Koch er blevet frikendt i den såkaldte Transocean-sag og får millionerstatning af den norske stat. 
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Oslo Tingrett har dømt den norske stat til at betale 6,6 millioner norske kroner, svarende til 5,2 millioner danske kroner, i erstatning til advokaten Sverre E. Koch.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Advokaten blev frikendt i 2014 i den såkaldte Transocean-sag, hvor selskabet og tre norske rådgivere var tiltalt for at have gennemført en række transaktioner, som første til, at mere end 11 milliarder kroner blev udbetalt fra beskatning.

Efter frikendelsen har Sverre E. Koch kæmpet for at få erstatning for uretmæssigt retsforfølgelse, og onsdag kunne han trække sig som vinder i sagen.

Det betyder, at den norske stat skal betale advokaten i alt 6,6 millioner norske kroner, svarende til 5,2 millioner kroner. Sverre E. Koch havde som udgangspunkt krævet erstatning på 9,6 millioner norske kroner, svarende til 7,6 millioner kroner. Det blev imidlertid nedjusteret i retten, og advokaten endte med at få fuldt medhold, hvilket han udtrykker tilfredshed med over for Dagens Næringsliv.

"Jeg er selvføgelig tilfreds, men ankefristen begynder ikke at løbe før efter ferien. Jeg har lært ikke at tage sejren på forskud," siger Sverre E. Koch til det norske medie. 

Sagen er afgjort blot en måned efter, at det kom frem, at den tidligere Telenor- og Vimpelcom-leder Jo Lunder kræver en halv milliard norske kroner i erstatning fra staten, efter at en korruptionssigtelse mod ham er blevet henlagt.

Forsvarsadvokat finder ny whistleblower-ordning "barnagtig"

Advokat får endnu en bøde af nævnet

Landsret dømmer advokat for læk af fortrolige oplysninger 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også