AdvokatWatch

Aarhus-advokat og Bæredygtigt Landbrug tager gødningssag til Højesteret

Med støtte fra Bæredygtigt Landbrug har advokat Uffe Baller gennem Procesbevillingsnævnet fået en sag om overgødskning for Højesteret.  

En sag om overgødskning bliver taget til Højesteret af advokaterne Uffe Baller og Hans Sønderby.

Advokat Uffe Baller fra advokatfirmaet Interlex Advokater i Aarhus skal sammen med advokat Hans Sønderby fra Bæredygtigt Landbrug føre en sag om overgødskning mod rigsadvokaten ved Højesteret.

Det skriver Effektivt Landbrug.

Sagen handler om, hvorvidt en landmand skal dømmes for overgødskning efter de gamle regler, eller om han skal frifindes efter de nugældende regler.

Landmanden er blevet dømt i Vestre Landsret for overgødskning, men advokat Uffe Baller indbragte sagen for Procesbevillingsnævnet med støtte fra Bæredygtigt Landbrug. Og nu får landmanden og hans advokat altså endnu en chance ved Højesteret, som skal tage stilling til, hvorvidt der skal dømmes efter reglerne før landbrugspakkens indførelse.

"Jeg har mange sager som denne for landmænd, og jeg har stor tillid til, at Højesteret vil bakke op om sagens helt principielle spørgsmål. Vi går efter at vinde sagen - akkurat som randzonesagen i 2015," siger Uffe Baller til Bæredygtigt Landbrug med henvisning til en sag, han og Bæredygtigt Landbrug vandt sammen for Povl Blak Bojer ved retten i Holstebro.

Ifølge advokat Hans Sønderby er sagens omdrejningspunkt fortolkning af straffeloven, som indeholder en regel om, at hvis strafferegler lempes, inden der er afsagt dom, skal landmanden frifindes. Reglen har dog undtagelser, som netop er til diskussion.

Advokat for rettighedshavere: Operationen lykkes, men patienten døde

Bech-Bruun taber kæmpe appelsag om milliarderstatning 

Advokat: Højesteret kvæler annoncesag på en spidsfindighed 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier