Advokat: Højesteret kvæler annoncesag på en spidsfindighed

Advokat Martin Cumberland beskylder Højesteret for at omstøde sag om DF-annoncer på baggrund af "juridisk spidsfindighed."
Advokat Martin Cumberland har ikke meget tilovers for Højesterets afgørelse i en sag om DF-annoncer. Nu tager han sagen til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. | Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Borberg.
Advokat Martin Cumberland har ikke meget tilovers for Højesterets afgørelse i en sag om DF-annoncer. Nu tager han sagen til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol. | Foto: Ritzau Scanpix/Thomas Borberg.
AF RITZAU

"Højesteret kvæler sagen på en juridisk spidsfindighed."

Sådan siger advokat Martin Cumberland, efter landets højeste domstol torsdag har afgjort, at en avisannonce fra Dansk Folkeparti, der indeholdt navnene på 685 personer, som indgik i lovforslag om statsborgerskab, ikke var krænkende.

"Højesteret siger, at der er tale om en så vag mistænkeliggørelse, at den ikke anses som krænkende," siger han og fortsætter:

"Der bliver ikke lavet en afvejning af politisk ytringsfrihed kontra privatlivets beskyttelse."

Sagen går tilbage til 2013, hvor Dansk Folkeparti gengav navnene på 685 personer under overskriften: "Én på listen er til fare for Danmarks sikkerhed". Annoncen blev bragt i Kristeligt Dagblad og Jyllands-Posten.

Årsagen var, at PET havde en mistanke mod én af de nævnte, og partiet ville med annoncen problematisere, at en mistænkt kunne opnå statsborgerskab.

Da man ikke kunne få oplyst, hvem mistanken var rettet mod, valgte partiet at bringe samtlige navne.

Både landsretten og byretten var nået frem til, at partiet krænkede de 15 sagsøgeres ære.

"Jeg er overrasket. Det var ikke det resultat, jeg havde håbet på. Slet ikke eftersom en enig byret og en enig landsret fandt frem til noget andet," siger Martin Cumberland, der repræsenterede de 15 sagsøgere i Højesteret.

Han vil sammen med sine klienter tage sagen videre til Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol.

"Det er så principielt. Denne sag har aldrig handlet om penge, men om anstændighed, sund fornuft og mine klienters behov og ønske om genoprejsning," siger Martin Cumberland og konstaterer:

"Et eller andet sted må man jo trække en streg i sandet og sige "her til og ikke længere."

/ritzau/

Forsvarsprofiler klar til at tage flere sager i nyt firma 

Familieadvokat fortsætter kamp mod TV2 efter nederlag: Anker dom til landsretten 

Tiltalte i nordjysk momssag vil have afsat dommer 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også