AdvokatWatch

Advokat efter pensionskasse-angreb i OW Bunker-konkurs: "Det er helt utilstedeligt"

ATP og PFA mener et opgør om advokaters habilitet i OW Bunker-konkursen kan føre til "urimelige resultater".

Advokat John Korsø Jensen kalder et brev fra ATP og PFA i OW Bunker-sagen "utilstedeligt" | Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken

Pensionskasserne ATP og PFA advarer nu Advokatnævnet om at lade et opgør om advokaters habilitet i sagen om OW Bunkers konkurs løbe af sporet.

Det fremgår af et brev, Børsen har fået fat i.

Et konsortie af 24 pensionskasser, anført af ATP og PFA, kræver 767 mio. kr. i erstatning af blandt andre den tidligere ledelse i skibsbrændstof-selskabet OW Bunker, der gik konkurs i 2014, syv måneder efter sin børsnotering.

Pensionskassernes advokat, Karsten Kristoffersen fra Bruun & Hjejle, måtte sidste år trække sig fra en del af sagen pga. inhabilitet. Men de sagsøgtes forsvarsadvokater vil have pillet Bruun & Hjejle helt af sagen og har derfor klaget til Advokatnævnet og blandt andet henvist til en særlig regel, som gør det muligt at fratage en advokat en sag, hvis han eller hun ikke lever op til de advokatetiske regler.

I et brev til Advokatnævnet påpeger ATP og PFA ifølge Børsen, at de sagsøgtes advokater selv har flere mulige interessekonflikter, og at der er så mange advokater involveret i OW Bunker-komplekset, at det kan blive et problem at finde en egnet advokat, hvis deres advokat fra Bruun Hjejle bliver tvunget til at trække sig helt fra sagerne.

"I et sagskompleks som OW Bunker vil en vidtgående anvendelse af reglerne om god advokatskik kunne føre til urimelige resultater i en dansk kontekst," skriver de ifølge Børsen i brevet.

Utilstedelig henvendelse

John Korsø Jensen, advokat for afdøde OW Bunker-topchef Jim Pedersen, kalder over for Børsen pensionskassernes henvendelse til Advokatnævnet "utilstedelig".

"Det er helt utilstedeligt, at de blander sig i en sag, hvor de ikke er parter, og deres brev illustrerer, at de ikke kender faktum og yderlige at de ikke kender det regelsæt, der er gældende for advokater," siger John Korsø Jensen, der betegner brevet fra pensionskasserne som det mest mærkværdige, han har set i sine mere end 40 år i branchen.

Rutinerede advokater krydser klinger med Bagmandspolitiet i Aalborg  

Advokater laver flere fejl: "De får ganske enkelt for travlt til at levere et grundigt stykke rådgivning" 

DLA: I første omgang er vi blot glade for at være med ombord 

Pensionskasser hyrer DLA Piper i OW Bunker-opgør 

 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Dommers adfærd på Facebook kom igen i fokus i denne uge, hvor Dansk Folkeparti holdt sommergruppemøde. Derudover fandt historier om blandt andet erhvervsjurister og barselsvilkår vej til spalterne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier