AdvokatWatch

Martin Lavesen: "Det tager tid at få en sag igennem systemet"

I seks år har en nu tidligere advokat været under mistanke for underslæb, og i den tid var Advokatnævnet begrænset i sine handlemuligheder over for den pågældende advokat. Martin Lavesen kalder sagen "træls og alvorlig."

Foto: Colourbox

En nu tidligere advokat fra Nordsjælland arbejdede igennem seks år som praktiserende advokat, selvom han var under mistanke for underslæb og sidste år fik en betinget dom for underslæb af særlig grov beskaffenhed.

I perioder havde han blandt andet ikke den advokatansvarsforsikring, som Advokatsamfundet forlanger. Det kan forekomme, fordi Advokatnævnet stopper undersøgelser mod en advokat, så snart der er rejst tiltale fra politiets side.

Dagbladet Børsen har spurgt Martin Lavesen, formand for Advokatrådets Regel- og Tilsynsudvalg, om det er rimeligt, at forbrugerne kan søge hjælp hos en advokat, som i princippet kan undslippe Advokatsamfundets regler, fordi vedkommende er under mistanke hos politiet.

Lavesen siger til Børsen, at situationen er utilfredsstillende, og det er en "træls og alvorlig sag".

"Denne sag viser, at det tager tid at få en sag igennem systemet – det er dog ikke godt nok, at der kan gå flere år, uden at alvorlige overtrædelser af reglerne om advokaters omgang med klienters penge sanktioneres," siger Martin Lavesen til Børsen.

Der er gået fire år fra Advokatnævnet hørte om tiltalen, til advokaten blev frakendt retten til at virke som advokat.

Forbrugerne kan selvsagt ikke blive orienteret om en mistanke, men Martin Lavesen efterlyser flere handlemuligheder i forhold til retsplejelovens nuværende regner, der begrænser Advokatnævnets muligheder for at gribe ind.

Nævnet i dobbelttackling: Frakender advokat hans beskikkelse efter byretsdom 

Branchemedie: Advokater efterspørger formidling af afgørelser i Advokatnævnet  

Mere fra AdvokatWatch

Firmaer tørner sammen i strid om ordet "legaltech"

”Jeg troede lidt, det var en joke,” siger medstifter af firma, der er sagsøgt for at bruge ordet ”legaltech”. Sagen, der i øjeblikket kører ved Sø- og Handelsretten, kan få betydning for resten af branchen, vurderer advokat med speciale i immaterialret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier