AdvokatWatch

Branchemedie: Advokater efterspørger formidling af afgørelser i Advokatnævnet

Advokater ønsker bedre kommunikation af Advokatnævnets arbejde. Det viser en undersøgelse, som Advokatnævnet selv har foretaget.

Foto: Colourbox

Når Advokatnævnet træffer en afgørelse, skal den formidles bedre. Det er en af konklusionerne på en undersøgelse, som Advokatnævnet selv har foretaget.

Det skriver Advokatsamfundets branchemagasin, Advokaten.

Undersøgelsens resultat er ifølge Advokaten "positivt", men advokaterne efterspørger bedre formidling og større mulighed for at søge information på nævnets hjemmeside. 

"Der er stor efterspørgsel på formidling af afgørelser og beskrivelser af praksis i Vidensdatabasen, i nyhedsbreve og i Advokaten," siger Mette Green van de Ven, som er sekretariatschef i Advokatnævnet.

Hun tilføjer, at formidling allerede bliver prioriteret, men nævnet fortsat "følge det spor" og i øvrigt vil arbejde på at skabe bedre søgemuligheder i Vidensdatabasen.

Foruden bedre formidling peger undersøgelsen også på, at der er et stort ønske om at kunne kommunikere elektronisk. Det punkt arbejder Advokatnævnet på at imødekomme og er i gang med at udvikle en selvbetjeningsløsning, så indgivelse af klager og den efterfølgende korrespondance kan foregår elektronisk.

Advokatnævnets undersøgelse blev primært gennemført elektronisk ved fremsendelse af spørgeskema til  i slutningen af 2017, og respondenterne var anonyme.

Advokat langer hårdt ud efter Advokatnævnet efter store bøder

Nævnet i dobbelttackling: Frakender advokat hans beskikkelse efter byretsdom

Advokat taber strid med Advokatnævnet om opførsel i arvesag 

Mere fra AdvokatWatch

143 advokater sidder tungt på trecifret millionmarked

Knap 150 advokater fordelt på mere end 100 forskellige advokatkontorer sidder i dag på langt størstedelen af millionmarkedet for dødsboer, der behandles som bobestyrerboer. Det betyder meget for min forretning, lyder det blandt andet fra advokat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier