AdvokatWatch

Tiltalte i Schlüter-sagen prissatte vandprojekt ”i panik”

De tre tiltalte advokater i Schlüter-sagen satte salgsprisen på et vandprojekt, så den matchede et krav, storkunden Producentforeningen havde rettet mod selskabet.

Ifølge Susanne Fryland, en af de tre tiltalte i sagen om det kollapsede Johan Schlüter Advokatfirma, blev værdien af et projekt med salg af grønlandsk smeltevand værdisat "i panik", efter at advokatfirmaet havde modtaget et krav fra Producentforeningen | Foto: Tegning af Rasmus Sand Høyer

De tre tiltalte i sagen om det kollapsede Johan Schlüter Advokatfirma prissatte ”i panik” et projekt om at sælge grønlandsk smeltevand til Indien til først 21 og senere 28 mio. euro.

Det skriver Børsen, der refererer fra den tiltalte rettighedsadvokat Susanne Frylands vidneudsagn i Københavns Byret.

Ifølge Fryland blev prisen på projektet på fastsat til først 21 mio. euro, da det var det beløb, de tre rettighedsadvokater var blevet mødt med krav om at betale af storkunden Producentforeningen, som advokatfirmaet hidtil havde forvaltet ophavsrettighedspenge for. Ved at forsøge at sælge det grønlandske projekt kunne der måske stilles en bankgaranti over for Producentforeningen.

"Ideen var skabt i panik"

"Jeg håbede, det kunne lade sig gøre, for det kunne jo være fantastisk. Men det var et longshot, og idéen var skabt i panik. Men hvis det overhovedet var nogen tænkelig mulighed, skulle forsøget gøres. Og kunne jeg havde solgt min gamle cykel for den samme pris, skulle det også forsøges," lød det ifølge Børsen fra Susanne Fryland i retten.

Senere hævede Johan Schlüter prisen til 28 mio. euro, fremgik det.

Fryland er sammen med sine tidligere advokatpartnere, Johan Schlüter og Lars Halgreen, tiltalt for skyldnersvig for 64 mio. kr. ved at have trukket det grønlandske smeltevandsprojekt ud til selskaber ejet af deres ægtefæller, så værdien af projektet ikke kom deres kreditorer til gode.

Schlüter og Fryland er de eneste to, der er tiltalt for mandatsvig over for rettighedshavere for 114,9 mio. kr.

Schlüter: Tungt at politianmelde et menneske man har kendt i 40 år 

Forsvarere raser over Bagmandspolitiet i sag om svindel for 420 millioner 

Patentforkæmper afbalancerer konfliktfyldt jura med kunst og kultur  

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

I denne uge fik landets advokater en ny guide til hvidvaskregler og flere opgaver på bordet på baggrund af Ruslands invasion i Ukraine. Branchens topchefer meldte derudover ud, at fleksibilitet er et konkurrenceparameter, men fasttidskontrakter lader vente på sig.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier