AdvokatWatch

Jurister: Regeringens hvidvaskregler er alt for stramme

Flere magtfulde danskere mangler på ny liste over politisk eksponerede personer, som der skal holdes øje med for at forhindre hvidvask og korruption. Regeringen har tolket EU's hvidvaskdirektiv alt for stramt, lyder det fra flere jurister.

Advokat og partner med speciale i hvidsvask og korruption hos Lundgrens, Christian Bredtoft Guldmann. | Foto: PR

I Danmark er der 830 personer, som skal overvåges tættere af bankerne, fordi de kan være i fare for at blive bestukket eller brugt til hvidvask via deres position.

Men heller ikke flere end det. Hvis man lige ser bort fra, at de 830 personers "nære samarbejdspartnere" samt ægtefæller, registrerede partnere, samlevere, forældre, børn, og børnenes ægtefæller, registrerede partnere eller samlevere også skal overvåges. Altså flere tusinde danskere.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

Fond med advokater i spidsen har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Advokatguiden ansætter ny direktør

Den nordiske platform Advokatguiden, der giver mulighed for at sammenligne advokater, har fået ny direktør. Firmaet sigter nu efter international udrulning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier