AdvokatWatch

Justitsminister efter kritik: "Det er jo også retssikkerhed, at vi har en rimelig sagsbehandlingstid”

Både ofret og den sigtedes retssikkerhed skal respekteres, siger justitsminister Søren Pape Poulsen efter kritik af et nyt forslag, der skal nedbringe sagsbehandlingstiderne i straffesager.

”Det er afgørende, at straffesager kommer hurtigt gennem retssystemet – både hos politi, domstole og fængsler," siger Søren Pape Poulsen efter kritik af nye planer for at nedbringe sagsbehandlingstiderne. | Foto: Ritzau Scanpix/Tariq Mikkel Khan.

Straffesager skal hurtigere gennem systemet, og krav til, at forsvarsadvokater skal have tid i kalenderen til at føre sagerne, er både til gavn for ofre og sigtede.

Det er meldingen fra justitsminister Søren Pape Poulsen (K), efter at forsvarsadvokater har kritiseret en række initiativer fremlagt af ministeren for nedbringe sagsbehandlingstiderne i straffesager.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

Fond med advokater i spidsen har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Advokatguiden ansætter ny direktør

Den nordiske platform Advokatguiden, der giver mulighed for at sammenligne advokater, har fået ny direktør. Firmaet sigter nu efter international udrulning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier