Bagmandspolitiet undskylder over for forsvarsadvokater i Atea-sagen

85.000 mails er først forleden blevet udleveret til forsvarer, der i første omgang kun fik 8000 mails.
Lidt over halvvejs i Atea-bestikkelsessagen fandt en tiltalt og hans advokat, Andro Vrlic, ud af, at Bagmandspolitiet lå inde med langt flere mails, end der var udleveret
Lidt over halvvejs i Atea-bestikkelsessagen fandt en tiltalt og hans advokat, Andro Vrlic, ud af, at Bagmandspolitiet lå inde med langt flere mails, end der var udleveret
Af Ritzau

En stort anlagt sag om bestikkelse, som involverer it-koncernen Atea og ansatte i Region Sjælland og Rigspolitiet, kan muligvis blive forsinket i et halvt år.

Det vurderer en af forsvarerne efter et retsmøde torsdag i Retten i Glostrup.

Her har Bagmandspolitiet undskyldt, at man ikke tidligere har efterkommet en afgørelse fra retten om, at mails fra de tiltaltes konti skulle udleveres.

"Det er en meget beklagelig fejl," siger specialanklager Jørn Thostrup ifølge Computerworld.

"Nu har vi udleveret alt. Det er i hvert fald den melding, jeg har fået," tilføjer han i retsmødet.

I første omgang udleverede Bagmandspolitiet 8663 mails tilhørende en af de tiltalte, der var it-driftschef i Region Sjælland. Det skete på baggrund af kendelser, som blev afsagt af byretten i marts 2017 og af landsretten i juni sidste år.

Selve hovedforhandlingen i sagen gik i gang i oktober. Men lidt over halvvejs i sagen, lige efter nytår, fandt den tiltalte og hans advokat, Andro Vrlic, ud af, at Bagmandspolitiet faktisk lå inde med yderligere 85.291 mails, oplyser han.

Nye oplysninger om konto

De mange meddelelser kan indeholde oplysninger, som har betydning for sagen. Men det tager tid at gennemgå dem, og derfor er flere retsmøder nu blevet aflyst.

"Vi har bedt om at få berammet yderligere ti retsmøder," siger Andro Vrlic til Ritzau.

Oprindeligt var det planen, at sidste retsmøde ud af cirka 30 kunne afvikles i begyndelsen af februar.

"Jeg frygter, at dette her vil forsinke sagen med et halvt års tid," siger han.

Ikke bare den enorme mængde mails er dukket op på et meget sent tidspunkt. Også oplysninger om en særlig konto hos Atea er netop blevet udleveret af Bagmandspolitiet.

Atea anklages for gennem næsten seks år at have bestukket ansatte i Region Sjælland og Rigspolitiet. Formålet skulle være at opretholde et godt kundeforhold. Desuden er syv mænd tiltalt for enten at yde eller at nyde.

Goderne var især middage på restauranter som Geranium, The Paul, Era Ora og andre, ligesom der var rejser til Las Vegas, Florida og Dubai, hvor man forlystede sig. For eksempel så flere af de tiltalte et Formel 1-løb i Dubai på en såkaldt drengerøvstur, som løb op i 408.000 kroner. De tiltalte nægter sig skyldige.

/ritzau/

Jurastuderende vinder pris for retshjælps-projekt

Advokat lækkede oplysninger fra lukkede retsmøder

Horten afviser Vinge-kritik: Vi står 100 pct inde for rådgivningen  

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også