Advokat politianmelder borgmester for mandatsvig og embedsmisbrug

En længerevarende strid mellem advokat Trine Ødemotland og Hjørrings borgmester Arne Boelt er nu nået til en politianmeldelse. (Rettet.)
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

(Artikel rettet 2. oktober. Trine Ødemotland arbejder ganske vist som advokat, men det er som privatperson, hun har politianmeldt Hjørrings borgmester. Afsnit tilføjet herom.)

Det er en overtrædelse af straffelovens bestemmelser om mandatsvig og embedsmisbrug, når Hjørring Kommune tilsyneladende har finansieret borgmester Arne Boelts advokatregninger.

Det mener advokat Trine Ødemotland, som ifølge netmediet Journalista har politianmeldt borgmesteren.

Men det er som privatperson og altså ikke som led i sit advokatvirke, at Trine Ødemotland har politianmeldt borgmesteren, understreger hun selv i en mail til AdvokatWatch.

Journalista har fået adgang til politianmeldelsen, hvor det fremgår, at Hjørring Kommune i alt har betalt 254.911 kr. for bistand fra Hjulmandkaptain-advokaterne Birgitte Pedersen og Anker Laden-Andersen i en sag, borgmesteren har ført mod Ødemotland. Hun mener imidlertid, sagen omhandler ham personligt og er uden forbindelse til borgmesterposten.

Arne Boelt og Trine Ødemotlands konflikt begyndte i forbindelse med en børnesag i Hjørring, som skabte store uenigheder mellem de to. Beskyldningerne mod hinanden har både været forbi Advokatnævnet, som gav Ødemotland en bøde på 60.000 kr., siden igennem Københavns Byret, og nu venter en ankesag i landsretten, da Arne Boelt blev frifundet i Københavns Byret for udsagn om, at han skulle have beskyldt Trine Ødemotland for at have smurt afføring på dørhåndtaget til hans privatbolig. 

Trine Ødemotland har i øvrigt også beskyldt de to advokater fra Hjulmandkaptain for at komme med grove beskyldninger mod sig, og hun anser ifølge politianmeldelsen de to advokater for medvirkende til mandatsvig og embedsmisbrug.

HjulmandKaptain lægger slagplan med kommuner for retssag mod staten 

Advokater går over stregen på sociale medier: "Det er ligesom, klappen går ned" 

Advokat langer hårdt ud efter Advokatnævnet efter store bøder 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også