Alle borgerlige partier ønsker kommissionsundersøgelse af FE-sag

Efter nye anklager fra Lars Findsen i FE-sag anbefaler oppositionsledere, at der nedsættes en kommission.
Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen ønsker en ”grundig undersøgelse” af FE-sagen. Også Søren Pape Poulsen, formand for De Konservative, mener, at der er brug for en undersøgelseskommission. | Foto: Michael Drost-Hansen/Michael Drost-Hansen
Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen ønsker en ”grundig undersøgelse” af FE-sagen. Også Søren Pape Poulsen, formand for De Konservative, mener, at der er brug for en undersøgelseskommission. | Foto: Michael Drost-Hansen/Michael Drost-Hansen
Ritzau

Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen ønsker en ”grundig undersøgelse” af FE-sagen.

”Jeg vil anbefale, at vi nedsætter en kommission til at undersøge, hvad der er op og ned,” siger Jakob Ellemann-Jensen til TV 2.

Han håber, at et flertal i Folketinget vil bakke op om en kommissionsundersøgelse.

”Jeg synes, at det er en dyb foruroligende sag. Der bliver ved med at komme nye oplysninger frem.”

Samme melding kommer fra Søren Pape Poulsen, formand for De Konservative.

”Beskyldningerne i Lars Findsens nye bog er så alvorlige, at vi har brug for en undersøgelseskommission for at belyse regeringens og myndighedernes rolle,” skriver Søren Pape på Twitter.

”Jeg forventer, at Folketinget bredt bakker op.”

FE-sagen har torsdag igen vagt opsigt, efter at den hjemsendte tidligere chef for Forsvarets Efterretningstjeneste (FE) Lars Findsen har udgivet en bog om sagen.

Tilbage i juni lød det fra Venstre til Berlingske, at partiet ikke var afvisende over for en kommissionsundersøgelse af sagen.

Både Liberal Alliance og Danmarksdemokraterne har torsdag meddelt, at de ønsker, at en kommission undersøger Lars Findsens anklager mod regeringen i bogen.

Til TV 2 siger Lars Løkke Rasmussen, formand for Moderaterne, at han ønsker en undersøgelse af sagen, når der er sat punktum i Lars Findsens straffesag.

I bogen skriver Lars Findsen blandt andet om et møde med daværende forsvarsminister Trine Bramsen (S) 17. august 2020.

Hun sagde ifølge ham, at hun var ”med på, at der ikke er noget at bebrejde hverken FE, din indhentningschef eller dig. Men du har været med så mange år, at du godt ved, at jeg skal kunne tælle til 90”.

Ifølge bogen frygtede Bramsen, at tilsynets kritik ville ramme så voldsomt, at regeringen måtte gå af. Ved at hjemsende Lars Findsen og flere andre centrale medarbejdere kunne noget af kritikken afbødes, skriver B.T.

Lars Findsen er i en straffesag sat under tiltale for at have røbet statshemmeligheder over for flere personer, efter at han blev hjemsendt fra topposten i Forsvarets Efterretningstjeneste i august 2020.

Han blev hjemsendt på baggrund af en kritik fra Tilsynet med Efterretningstjenesterne, der senere blev afvist af en kommission.

Advokatsamfundet kræver uafhængig undersøgelse af Findsen-sag

Tiltalt spionchef udgiver bog: PET ville lave aftale med mig

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også