AdvokatWatch

Erhvervslobby efterlyser klagenævn for coronaafgørelser

Virksomhederne skal have bedre mulighed for at klage over for eksempel restriktioner, mener chefjurist i SMVdanmark.

Det er for dyrt og for langsommeligt at skulle klage over restriktioner via de almindelige domstole, mener SMVdanmark. | Foto: Colourbox

Når virksomheder bliver ramt af stive regler og coronarestriktioner eller får afslag på kompensation, kan de ikke gøre andet end at bøje nakken, skriver Jeppe Rosenmeier, chefjurist i SMVdanmark, i et debatindlæg i Berlingske.

Men i stedet burde virksomhederne kunne rette sig op og kæmpe imod via et klagenævn, mener han.

"Hvis en virksomhedsejer ønsker at få prøvet lovligheden af reglerne, må virksomheden anlægge en sag ved de almindelige domstole. Ved de danske domstole er der en lang sagsbehandlingstid, da sagerne skal passes ind i det øvrige flow af sager om alt fra skilsmisser til straffesager. Desuden skal man igennem to-tre instanser, før Højesteret har taget stilling til spørgsmålet," skriver Jeppe Rosenmeier.

Han mener, at den bedste, hurtigste og billigste løsning ville være et klagenævn efter samme skabelon som Erhvervsankenævnet. Men den løsning har Erhvervsministeriet ifølge chefjuristen afvist.

Erhvervslivet sparker retsopgør med staten om coronaindgreb til hjørne

Jurister forventer samfundssind hos domstole i retsopgør efter corona

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Efterårsferien blev skudt i gang med nyheden om, at Horten får ny ledende partner til nytår. Derudover satte undersøgelse fokus på danskernes holdning til lokale advokater, mens afsat kurator fik lov til at bringe Højesteret på banen efter "vidtgående" afgørelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier