AdvokatWatch

Jurister forventer samfundssind hos domstole i retsopgør efter corona

Samfundssind har fyldt under coronakrisen, og derfor bør det også gælde hos domstolene, når hammeren skal svinges over erhvervsfolk, mener fuldmægtige fra Plesner og Skau Reipurth & Partnere.

Der venter et retsopgør efter coronakrisen. | Foto: Philip Davali

Når domstolene i kølvandet på coronakrisen skal afgøre, om ledelser i virksomheder har handlet ansvarspådragende, bør samfundssind være en faktor, skriver Elisabet H.A. Bjarkmann og Rikke Grønlund Holm, advokatfuldmægtige i henholdsvis Skau Reipurth & Partnere og Plesner, i et debatindlæg i Børsen.

Retsopgøret efter finanskrisen har lagt grundstenene for, hvordan ledelser skal dømmes, når de har truffet beslutninger, der går imod virksomhedens bedste, men fænomenet samfundssind adskiller de to kriser, mener skribenterne.

"Under coronakrisen kan samfundssind dels spille ind på ledelsens skøn, dels få en indvirkning på domstolenes ansvarsvurdering ved en retssag," skriver Elisabet H.A. Bjarkmann og Rikke Grønlund Holm i Børsen.

De nævner som eksempel, at nogle virksomheder har givet ekstra lange kreditter for at hjælpe pressede virksomheder og derved vise samfundssind, selvom det måske ud fra et rent forretningsmæssigt perspektiv havde været bedre at kræve pengene betalt med det samme.

Advokatrådet: Genetabler retsstaten hurtigst muligt

Forsikringschef spår retsopgør: "Advokater kommer til at tjene rigtig mange penge"

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Den længe ventede beretning fra Minkkommissionen løb med rampelyset, men ugen bød også på historier om blandt andet nye advokatetiske regler, et tørlagt marked for børsnoteringer og en ny udbudslov.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier