AdvokatWatch

Juraprofessor advarer imod interessekonflikt i eventuel rigsretssag mod Støjberg

Der vil være en interessekonflikt, hvis de to advokater, der vurderer Instrukskommissionens konklusioner, også skal være anklagere i en eventuel rigsretssag, mener juraprofessor.

Advokaternes vurdering af, om der kan rejses en rigsretssag mod Inger Støjberg (V), bliver fremlagt mundtligt for Folketingets Underudvalg under Udvalget for Forretningsordenen i dag onsdag kl. 9.30. | Foto: Emil Helms

De to advokater, der er valgt til at vurdere Instrukskommissionens konklusioner, bør fra start af frasige sig muligheden for at agere anklagere i en eventuel rigsretssag mod tidligere integrationsminister Inger Støjberg (V), siger juraprofessor ved Københavns Universitet Mads Bryde Andersen til Berlingske.

Folketinget har valgt advokaterne Jon Lauritzen og Anne Birgitte Gammeljord fra henholdsvis DLA Piper og Rovsing & Gammeljord til at vurdere, om der kan rejses en rigsretssag mod Inger Støjberg, men hvis de også får den prestigefyldte opgave at føre den historiske sag, kan de beskyldes for interessekonflikt, mener juraprofessoren.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier