AdvokatWatch

Jurister kritiserer Heunicke for forløb forud for ny epidemilov

Flere sundhedsordførere kritiserer sundhedsminister Magnus Heunicke (S) for ikke at klæde dem godt nok på, inden Folketinget stemte ny epidemilov igennem i foråret. Jurist kalder forløbet "betænkeligt”.

Flere sundhedsordførere kritiserer i dag sundhedsministeren for ikke at give dem den nødvendige information inden de skulle stemme loven igennem, som indebar komplekse problemstillinger om erstatning. | Foto: Mads Claus Rasmussen

Da regeringen lukkede Danmark ned 11. marts, fremlagde regeringen i samme ombæring et lovudkast til en helt ny epidemilov, som blandt andet betød, at virksomheder mistede deres ret til erstatning, hvis de lider tab som følge af restriktioner mod coronasmitte.

Flere sundhedsordførere kritiserer i dag i Berlingske sundhedsministeren for ikke at give dem den nødvendige information, inden de skulle stemme loven igennem, som indebar komplekse problemstillinger om erstatning.

Kritikken bakkes i avisen op af jurister på området.

"Ændringen af epidemiloven 12. marts var en fuldstændig ekstraordinær situation ud fra et retssikkerhedsmæssigt synspunkt, som jeg ikke synes fik nok opmærksomhed," siger Kristian Cedervall Lauta, professor ved Det Juridiske Fakultet på Københavns Universitet til avisen.

Erhvervsorganisationer har tidligere estimeret, at danske virksomheder har tabt 120 milliarder som følge af den nye epidemilov.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie PolicyWatch.)

Tænketank: Retssikkerheden har lidt et knæk i 2020

Aftale om ny epidemilov begrænser brugen af tvang

Heunicke erkender at udkast til epidemilov ikke er perfekt 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Kammeradvokatens topchef Jens Bødtcher-Hansen håber på ro omkring den ombruste kammeradvokatordning, sagde han i ugens løb. Derudover bød ugen på historier om blandt andet udfordringer med at få møderet for landsret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier