SF-formand har mistet tilliden til Fødevareministeriets topjurist efter minksag

Fødevareministeriets departementschef, der er uddannet jurist, har begået så store fejl i minksagen, at SF ikke har tillid til ham.
Jurist Henrik Studsgaard bør gå af som Fødevareministeriets departementschef, mener SF-formand Pia Olsen Dyhr. | Foto: Jens Dresling
Jurist Henrik Studsgaard bør gå af som Fødevareministeriets departementschef, mener SF-formand Pia Olsen Dyhr. | Foto: Jens Dresling

Fødevareminister Mogens Jensen (S) er ikke den eneste, der bør træde tilbage efter minkskandalen.

Fødevareministeriets departementschef, jurist Henrik Studsgaard, bør også gå af. Det siger SF's formand, Pia Olsen Dyhr, efter at have læst fødevareministerens redegørelse.

"Efter at have læst redegørelsen har jeg ikke tillid til Henrik Studsgaard."

"Men det er ikke mig, der er minister," siger Pia Olsen Dyhr med henvisning til, at Folketingets partier ikke har indflydelse på, hvem der er ansat som departementschef.

Redegørelsen er endnu ikke offentliggjort, men ifølge SF's formand peger den "meget tydeligt på Fødevareministeriet". Derfor har Pia Olsen Dyhr ikke længere tillid til Henrik Studsgaard.

"Nej, det har jeg ikke. Det synes jeg, at redegørelsen taler sit eget sprog om. Der går adskillige dage, fra han får informationen, til han handler," siger Pia Olsen Dyhr.

Hun henviser dermed formentlig til, at Henrik Studsgaard tidligt i forløbet er blevet gjort opmærksom på, at der ikke var lovgrundlag for beslutningen om at aflive alle mink. Alligevel er minkaflivningen fortsat.

"Jeg har samarbejdet med Henrik Studsgaard masser af gange. Jeg har selv haft ham som departementschef, da jeg var minister. Så jeg har det sådan set fint med Henrik Studsgaard."

"Jeg tror ikke, at han skal fortsætte som departementschef. Men det er ikke partierne på Christiansborg, der skal bestemme, hvem der er embedsmænd i centraladministrationen. Det er ministrenes afgørelse. Derfor håber jeg også, at de drager samme konklusion," siger Pia Olsen Dyhr.

Henrik Studsgaard blev uddannet jurist ved Københavns Universitet i 1995 og har siden 2013 været departementschef i Miljøministeriet og sidenhen Miljø- og Fødevareministeriet.

Advokater rækker ud efter minkavlere på vej mod historisk retsopgør

Jurister stiller spørgsmål ved gyldighed af minkerstatning

Advokater og jurister kalder minksag "retslig danmarkshistorie" og "juridisk ragnarok"

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også