Jurister stiller spørgsmål ved gyldighed af minkerstatning

Det kan være på kant med loven, at regeringen kun vil give minkavlere erstatning for dyr og driftstab. Det mener flere jurister.
Flere jurister vurderer, at grundlaget ikke er på plads for den erstatning, som regeringen angiveligt vil give til minkavlerne. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Flere jurister vurderer, at grundlaget ikke er på plads for den erstatning, som regeringen angiveligt vil give til minkavlerne. | Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

En lovhjemmel, der ikke viste sig at være på plads, har sat spekulationerne i gang om det forslag, regeringen tirsdag stillede omkring erstatning til de ramte minkavlere.

Det skriver Børsen.

Flere jurister vurderer, at grundlaget ikke er på plads for den ønskede erstatning, som regeringen angiveligt vil give til erhvervet. Det skyldes, at der blot lægges op til at erstatte driftstab og dyr, men ikke bygninger og udstyr.

"Hvis lovforslaget skulle svare til grundloven, skulle de skrive fuldstændig erstatning og overlade det til nogle taksationsmyndigheder, hvad det så er i de konkrete tilfælde," siger Håkun Djurhuus, advokat og partner i Bech-Bruun, til avisen.

Regeringen kom i stormvejr, da det kom frem, at der ikke var lovhjemmel til at beordre aflivning af alle danske mink. Det skete på et pressemøde i sidste uge.

Den ordre har fødevareminister Mogens Jensen (S) været ude at beklage. Samtidig har regeringen og de politiske partier forhandlet om erstatningen, som minkavlerne kan se frem til for at slå syge dyr ned.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AgriWatch.)

Advokater og jurister kalder minksag "retslig danmarkshistorie" og "juridisk ragnarok"

Minkavlernes advokat bruger stort set al sin tid på stor sag med meget på spil

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også