Statsminister åbner for at løsne nordjyske restriktioner før tid

Nordjyske advokater og domstole er ramt af stramme restriktioner indtil 3. december. Men statsministeren håber, de kan løsnes før.
Statsminister Mette Frederiksen (S) håber at kunne åbne op for Nordjylland inden 3. december. | Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Statsminister Mette Frederiksen (S) håber at kunne åbne op for Nordjylland inden 3. december. | Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
AF RITZAU

I Nordjylland er syv kommuner nærmest lukket helt ned, og de stramme restriktioner gælder som udgangspunkt indtil 3. december.

Statsminister Mette Frederiksen (S) åbner onsdag i et opslag på Facebook for, at nogle af dem kan løsnes før tid.

"Forhåbentligt kan nogle af restriktionerne løsnes tidligere – det afhænger af de løbende risikovurderinger fra sundhedsmyndighederne."

"Men det er klart, at regeringen har ikke nogen interesse i at fastholde restriktioner i længere tid, end hvad der er nødvendigt," skriver statsministeren.

Hun medgiver, at kommunerne er under et stort pres.

Blandt restriktionerne er blandt andet, at alle borgere i kommunerne opfordres kraftigt til ikke at forlade deres egen kommune.

Desuden er offentlig transport i de syv kommuner begrænset.

Det strammere greb i kommunerne blev indført i sidste uge, efter at det kom frem, at der er sket en mutation af coronavirus blandt mink.

En kommende coronavaccine kan være mindre effektiv over for mutationen, og derfor har myndighederne vurderet, at mutationen udgør en potentiel risiko for folkesundheden.

Nordjyske advokater må ikke møde op i Familieretshuset

Nordjyske advokater frygter for hushandler under nedlukning

Nordjyske advokater og domstole hårdt ramt af lokal nedlukning

Advokatrådet sætter fysisk tilsyn i nordjyske kommuner på pause

Nordjysk byret lukker ned efter nye coronarestriktioner

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også