Nordjysk byret lukker ned efter nye coronarestriktioner

"Det kommer reelt til at betyde en nedlukning af stort set alle aktiviteter," siger retspræsident ved Retten i Hjørring efter myndighedernes coronanedlukning af Nordjylland.
Hjørring Kommune er en af syv nordjyske kommuner, der er omfattet af de skærpede restriktioner. | Foto: Claus Bjørn Larsen
Hjørring Kommune er en af syv nordjyske kommuner, der er omfattet af de skærpede restriktioner. | Foto: Claus Bjørn Larsen

Retten i Hjørring går i nødberedskab som følge af den lokale nedlukning i syv nordjyske kommuner.

"Det kommer reelt til at betyde en nedlukning af stort set alle aktiviteter," siger retspræsident Niels Otto Jensen til AdvokatWatch.

Han forklarer oven på en hektisk dag, at det kommer til at ligne nødberedskabet fra foråret, hvor alle landets domstole var lukket ned i seks uger fra marts til april for at begrænse smitten med coronavirus i samfundet.

Det vil sige, at det kun er grundlovsforhør, fristforlængelser og arrestantsager, der behandles.

"Der er også nogle forældre- og familiesager, vi har prioriteret," siger Niels Otto Jensen.

"Alt andet er som hovedregel udskudt," tilføjer han.

En ny alvorlig sundhedssituation på grund af corona fik torsdag aften regeringen til at annoncere en reel nedlukning i syv nordjyske kommuner. Restriktionerne, der gælder til og med 3. december, betyder blandt andet, at kun folk med "kritiske funktioner" må krydse kommunegrænserne i de berørte kommuner.

Det drejer sig om Hjørring, Jammerbugt, Frederikshavn, Brønderslev, Læsø, Thisted og Vesthimmerlands Kommune. Alle på nær to af de kommuner hører til Retten i Hjørring, hvorfor der ikke har været nogen vej udenom.

"Der er simpelthen for mange parter i en retssag, der kommer uden for Hjørring, heriblandt advokater. Af hensyn til sundhedsmyndighedernes anbefalinger har vi udskudt de sager, der godt kan tåle en udsættelse," siger Niels Otto Jensen.

Retten i Hjørring har godt 50 medarbejdere. Halvdelen bor dog ikke i Hjørring Kommune og må nu arbejde hjemmefra. Skifteretten vil ifølge retspræsidenten stadig behandle dødsboer og insolvenssager.

Corona sætter sit præg i retssalene – men advokater forventer ikke ny nedlukning

Retslokale skal coronatjekkes efter bekymring fra advokater 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også