Tidligere chef for Bagmandspolitiet skifter job igen til toppost i ministerium

Efter flere jobskift det seneste år bliver tidligere chef for Bagmandspolitiet nu departementschef i Fødevareministeriet.
Morten Niels Jakobsen er ny departementschef i Fødevareministeriet. | Foto: Jens Dresling
Morten Niels Jakobsen er ny departementschef i Fødevareministeriet. | Foto: Jens Dresling
AF RITZAU OG STEFFEN MOSES

Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri under Rasmus Prehn (S) har ansat Morten Niels Jakobsen som ny departementschef. Han kommer fra en stilling som styrelsesdirektør for Vurderingsstyrelsen.

Tidligere har Morten Niels Jakobsen været statsadvokat i bagmandspolitiet – SØIK. Her blev han fritaget for tjeneste under en undersøgelse af, om han havde brudt sin tavshedspligt. Sagen endte uden påtale.

Han erstatter Henrik Studsgaard, der efter opdelingen af Miljø- og Fødevareministeriet i november fortsatte som departementschef for Miljøministeriet.

Det skete, efter at han fik stor kritik for sin rolle i minksagen og manglende advarsler til sin minister om manglende lovhjemmel.

"Morten Niels Jakobsen er en stor juridisk kapacitet."

"Og sammen med hans indgående erfaring fra centraladministrationen og forandringsprocesser i driftstunge offentlige organisationer er Morten den rette til at stå i spidsen for opbygningen af vores nye ministerium," skriver fødevareminister Rasmus Prehn (S) i en pressemeddelelse.

Morten Niels Jakobsen har haft travlt med at skifte job på det seneste. Sidste år blev han først ansat som direktør for Spillemyndigheden, og siden skiftede han i august til den stilling som direktør for Vurderingsstyrelsen, som han nu forlader.

Stor opgave forude

Fødevareministeriet står i den grad over for nogle voldsomme opgaver lige nu.

Ikke bare fylder hele minksagen, hvor millioner og atter millioner døde mink skal håndteres. Den politiske tillid til ministeriet skal også genoprettes oven på Mogens Jensens (S) afgang som minister.

Samtidig vil regeringen i 2021 præsentere en klimaplan for landbruget, hvor der forventes at større slagsmål.

"Fødevarer, landbrug og fiskeri har meget stor betydning for det danske samfund. Det er derfor afgørende, at Fødevareministeriets koncern løser sine mange opgaver på et højt niveau, og at omverdenen har tillid til koncernen," skriver Morten Niels Jakobsen i pressemeddelelsen.

Generelt har fødevareministeriet i de forskellige konstellationer, det har indgået i, været ombrust længe. I nyere tid er Mogens Jensen (S), Esben Lunde Larsen (V) og Eva Kjer Hansen (V) røget af posten.

Tidligere chef for Bagmandspolitiet skifter direktørjob efter få måneder

Tidligere chef for bagmandspolitiet lander direktørjob

Sag mod tidligere chef i Bagmandspolitiet er droppet

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også