AdvokatWatch

Sag mod tidligere chef i Bagmandspolitiet er droppet

Tidligere chef var mistænkt for at have brudt tavshedspligt ved at have drøftet en konkret sag med en bekendt.

Foto: Jens Dresling

Statsadvokaten for København opgiver sagen om brud på tavshedspligt mod tidligere chef for Bagmandspolitiet Morten Niels Jakobsen.

Det oplyser Anklagemyndigheden i en pressemeddelelse. 

Morten Niels Jakobsen har siden 4. september sidste år været fritaget for tjeneste, mens Københavns Politi har undersøgt, om han har brudt sin tavshedspligt ved at have drøftet en konkret sag med en bekendt.

"Den mistanke, der var rettet mod Morten Niels Jakobsen, er nu blevet undersøgt til bunds af Københavns Politi. Statsadvokaten for København har besluttet at slutte sagen, hvilket jeg er enig," udtaler Rigsadvokat Jan Reckendorff.

Morten Niels Jakobsen vil ikke vende tilbage til Bagmandspolitiet, men vil fortsætte som statsadvokat hos Rigsadvokaten.

"Jeg er naturligvis glad for, at denne sag nu har fundet sin afslutning, og at det er fastslået, at jeg ikke har overtrådt min tavshedspligt," udtaler han i pressemeddelelsen.

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, om Morten Niels Jakobsen selv har ønsket at flytte fra stillingen som chef for Bagmandspolitiet, eller om han er blevet fjernet. 

Da der er tale om en personalesag, har Jan Reckendorff ikke yderligere kommentarer, lyder det i pressemeddelelsen. 

Det har i flere medier været afdækket, at Morten Niels Jakobsen blev fritaget for tjeneste med løn på grund af sagen om formodet hvidvask i Danske Banks estiske filial. 

Sagen om hvidvask har Søik efterforsket siden august 2018.

Det er dog ikke blevet bekræftet, at det er den specifikke sag, som var årsag til Morten Niels Jakobsens hjemsendelse.

Bagmandspolitiets statsadvokat fritaget for tjeneste 

Afsløring: Derfor blev bagmandspolitiets chef sendt hjem 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Efterårsferien blev skudt i gang med nyheden om, at Horten får ny ledende partner til nytår. Derudover satte undersøgelse fokus på danskernes holdning til lokale advokater, mens afsat kurator fik lov til at bringe Højesteret på banen efter "vidtgående" afgørelse.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier