AdvokatWatch

Bagmandspolitiets statsadvokat fritaget for tjeneste

Chefen for bagmandspolitiet, Morten Niels Jakobsen, er indtil videre fritaget for tjeneste med løn.

Morten Niels Jakobsen | Foto: Jens Dresling

Det skriver Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) - i daglig tale blot bagmandspolitet - i en pressemeddelelse.

Anklagemyndigheden giver ingen oplysninger om baggrunden, men hjemsendelsen kommer kort tid efter, at Folketinget og justitsminister Nick Hækkerup har udtalt skarp kritik af bagmandspolitiets håndtering af en sag om oliefirmaet Dan-Bunkering.

Sagen handler om, hvordan amerikanske myndigheder i 2016 advarede Danmark om, at virksomheden muligvis havde forbrudt sig mod internationale sanktioner mod Syrien ved at sælge jetbrændstof til russiske selskaber, der tilsyneladende fragtede brændstoffet til Syrien, hvor det kunne bruges i bombetogter.

Men sagen cyklede rundt mellem flere myndigheder og lå stille i flere år, indtil bagmandspolitiet i sommer besluttede at tage sagen tilbage igen, efter at den særlige advokatur ad flere omgange havde insisteret på, at den skulle efterforskes af Fyns Politi.

Dan-Bunkering har under hele sagen fastholdt, at virksomheden ikke vidste, at brændstoffet blev fragtet til Syrien, og firmaet har således afvist at have gjort noget som helst forkert.

Ifølge SØIK bliver det statsadvokaten i Viborg, Kirsten Dyrman, der indtil videre overtager posten som fungerende chef for SØIK.

Morten Niels Jakobsen blev uddannet jurist på Aarhus Universitet i 1999. Han kom til Bagmandspolitiet fra en chefstilling i Justitsministeriet.

Justitsminister retter kritik mod politi og anklagemyndighed

Danske Bank-afsløringer får advokatfirmaer bag gruppesøgsmål til at lugte blod

SØIK giver rekordbøde til Hempel i bestikkelsessag  

Mere fra AdvokatWatch

Telefonerne er blevet stille hos boligadvokater

Der bliver solgt færre boliger, og det kan mærkes i advokatkontorerne. ”Heldigvis har jeg ikke et dyrt, forkromet kontor på Kongens Nytorv,” siger Mette Krog med egen forretning i den sjællandske by Borup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier