Bagmandspolitiet kører på ottende måned uden permanent chef

Det er over et halvt år siden, at bagmandspolitiets chef blev fritaget for tjeneste, og nu er også hans vikar stoppet. En ny midlertidig løsning er på plads, men det er fortsat uvist, hvem der skal overtage roret permanent hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet.
Det er uvist, hvem der skal overtage posten som chef for bagmandspolitiet efter Morten Niels Jakobsen, som blev fritaget for tjeneste i september 2019. | Foto: Lars Krabbe
Det er uvist, hvem der skal overtage posten som chef for bagmandspolitiet efter Morten Niels Jakobsen, som blev fritaget for tjeneste i september 2019. | Foto: Lars Krabbe

Otte måneder efter Morten Niels Jakobsen blev fritaget for tjeneste, er det stadig et åbent spørgsmål, hvem der skal stå i spidsen for Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (Søik), også kaldet bagmandspolitiet.

"Det vil der blive taget stilling til," siger Jens Fuglsang, pressemedarbejder hos Anklagemyndigheden, til AdvokatWatch.

Daværende chef for bagmandspolitiet, Morten Niels Jakobsen, blev i september 2019 fritaget for tjeneste og sendt hjem med løn – mistænkt for at have brudt sin tavshedspligt. I januar blev sagen mod ham imidlertid droppet.

Morten Niels Jakobsen er siden blevet direktør i Spillemyndigheden, mens hans midlertidige vikar, Kirsten Dyrman, fra 1. juni bliver ny direktør i Østjyllands Politi.

Jens Fuglsang fra Anklagemyndigheden oplyser, at chefanklager Per Fiig lige nu er fungerende chef for Søik, men han kan ikke sige noget om tidshorisonten for udnævnelsen af en ny chef.

Er Per Fiig i spil?

"Jeg kan ikke sige mere end det," lyder det.

Chefvikar i Bagmandspolitiet bliver politidirektør i Østjylland

Tidligere chef for bagmandspolitiet lander direktørjob

Sag mod tidligere chef i Bagmandspolitiet er droppet

Bagmandspolitiets statsadvokat fritaget for tjeneste 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også