AdvokatWatch

Advokatrådet vil gøre processen med efteruddannelse lettere

Fra 2020 skal det være muligt at søge om frivillig forhåndsgodkendelse af advokaters efteruddannelse, lyder det fra Advokatsamfundet.

Andrew Crichton er generalsekretær i Advokatsamfundet. | Foto: PR / Morten Holtum

Den obligatoriske efteruddannelse, advokaterne skal igennem for at holde sig ajour med regler og rammer inden for deres branche, skal frem over være lettere at komme igennem. Det vil Advokatrådet nu arbejde for, fremgår det af en nyhed i magasinet Advokaten.

"Vi har gennem længere tid hørt fra frustrerede advokater, der ikke vidste, om de var købt eller solgt, når de havde tilmeldt sig et kursus. Det har Advokatrådet nu taget konsekvensen af, og fra 2020 gjort det muligt at søge om frivillig forhåndsgodkendelse. Det vil forhåbentlig gøre hverdagen lettere for advokaterne i forhold til efteruddannelse," siger Andrew Hjuler Crichton, generalsekretær i Advokatsamfundet, ifølge magasinet Advokaten.

Advokatsamfundet samarbejder med Danske Advokater, Djøf, JUC og flere advokathuse, der selv udbyder kurser for efteruddannelse, om at udarbejde en model for forhåndsgodkendelsen. Den forventes at være klar i begyndelsen af 2020.

Manglende forsikring koster advokat retten til at udøve advokatvirksomhed

Danske Advokater mister kursister i "blodrødt marked" 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier