AdvokatWatch

Advokat forlader Sydbanks bestyrelse

En af de fire bestyrelsesmedlemmer, der har forladt Sydbanks bestyrelse denne uge, er advokat og partner i Advodan Næstved.

Foto: Sydbank/PR

Tirsdag aften oplyste landets tredjestørste bank, Sydbank, over for fondsbørsen, at bankens formand, næstformand og to øvrige bestyrelsesmedlemmer har valgt at trække sig fra deres poster i bestyrelsen med øjeblikkelig virkning.

Det drejer sig om nu tidligere Sydbank-formand Torben Nielsen, der har siddet i Sydbanks bestyrelse siden 2013 og blandt andet er tidligere Nationalbankdirektør, ligesom han varetager bestyrelsesposter i andre finansielle virksomheder, heriblandt som næstformand i Tryg.

Derudover har Sydbanks næstformand, forretningsmanden John Lesbo, og bestyrelsesmedlemmerne Jørgen Høholt, der er tidligere mangeårig chef i den nordiske storbank Nordea, og advokat Frank Møller Nielsen valgt at forlade banken. Frank Møller Nielsen er partner i Advodan Næstved og fik ifølge Advokatnøglen sin beskikkelse i 1984.

Sydbank har valgt at konstituere sig med Lars Mikkelgaard-Jensen som formand og Jacob Chr. Nielsen som næstformand. Udover den nye formand og næstformand består bestyrelsen i Sydbank lige nu af Janne Moltke-Leth, Susanne Schou, Carsten Andersen, Kim Holmer, Jarl Oxlund og Jørn Krogh Sørensen.

Den officielle begrundelse lød, at det var uenighed om strategien og om governance. FinansWatch har imidlertid erfaret, at bestyrelsesmedlemmernes exit skyldes uenighed i bestyrelsen om, hvorvidt man har skullet afsøge mulighederne for fusioner med større danske banker.

Professor vil have jurister og økonomer ud af bestyrelser

Ejendomsadvokat indtræder i Kammeradvokatens bestyrelse

S: Advokater kunne være et bud til Finanstilsynets bestyrelse

Esbjerg-advokat scorer bestyrelsespost i superligaklub 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier