AdvokatWatch

SØIK-boss blev kritiseret af politikere og medarbejdere: Nu er han sendt hjem

Manden i spidsen for SØIK, også kendt som bagmandspolitiet, har stået på mål for offentlig kritik, utilfredshed fra medarbejdere og været presset på ressourcerne. Torsdag blev han fritaget for sin tjeneste. Baggrunden for fritagelsen er ukendt.

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, SØIK, Morten Niels Jakobsen er indtil videre fritaget for tjeneste med løn. Det skriver Anklagemyndigheden torsdag. | Foto: LISELOTTE SABROE//

I over fem år har Morten Niels Jakobsen som chef for SØIK, Statsadvokaten For Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, stået i spidsen for efterforskningen af en lang række sager som den såkaldte Britta-sag, Danske Banks hvidvasksag, Dan Bunkering-sagen og Udbytteskandalen i Skat.

Men ud over at stå i spidsen for en lang rækkke sager om alvorlig økonomisk kriminalitet har Morten Niels Jakobsen også været skydeskive for kritik fra både politikere og sine egne ansatte som chef for SØIK, også kendt som bagmandspolitiet.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Den længe ventede beretning fra Minkkommissionen løb med rampelyset, men ugen bød også på historier om blandt andet nye advokatetiske regler, et tørlagt marked for børsnoteringer og en ny udbudslov.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier