AdvokatWatch

KPMG-partner skifter til Bech-Bruun: "Mulighederne for advokater er bedre"

Med 13 års erfaring hos revisionsfirmaet KPMG tager den nu tidligere partner et noget utraditionelt spring tilbage til advokatbranchen, hvor han ikke har befundet sig siden år 2000. Det var især begrænsede muligheder i jobbet hos revisionsfirmaet, der motiverer ham til nu at blive advokat, fortæller han i et interview med AdvokatWatch.

Martin Reng er tiltrådt som advokatfuldmægtig i Bech-Bruun. | Foto: Steen Evald / Bech-Bruun

Efter 13 år i revisions- og konsulentfirmaet KPMG og skatterådgivningsfirmaet KPMG Acor Tax har 49-årige Martin Reng skiftet partnertitlen ud med at blive advokatfuldmægtig i det store advokathus Bech-Bruun, hvor han får titel af managing associate.

"Jeg skifter, fordi jeg tror, det er bedre. Jeg synes, mulighederne for advokater er bedre end for rådgivere i revisionsfirmaer," siger Martin Reng i et interview med AdvokatWatch.

Martin Reng blev uddannet jurist i 1998 og har brugt det meste af sin karriere hos revisionsfirmaet KPMG. Dog kan han også skrive et halvt års erfaring som skattechef hos ATP og juridisk konsulent hos Pensam på cv'et, foruden knap fem år som fuldmægtig hos Skat og et år som advokatfuldmægtig hos firmaet Holm & Ravn Advokater fra 1999 til 2000.

Det er begrænsninger i jobbet hos revisionskæmpen, der nu har trukket Martin Reng over i advokatbranchen, forklarer han:

"Jeg ved godt, der bliver filet på de her revisions-regler, så man gør, hvad man kan for at rådgive egne kunder, men EU's audit reform lægger nogle begrænsninger på revisionsbranchen, fordi man ikke må rådgive og revidere den samme kunde," siger Martin Reng og tilføjer:

"Advokaterne er ikke undergivet samme begrænsninger, da advokaterne i sagens natur ikke reviderer, og derfor vil jeg ikke være begrænset i rådgivningen. Advokater kan gå i retten, og det kan skatterådgivere ikke. Jeg synes, advokatrollen er lidt mere udadvendt en rolle, end det er i revisionsbranchen, hvor den er lidt mere tilbagetrukken."

Medie: Revisionsfirmaer vil adskille rådgivning fra revision 

Flere revisionsfirmaer går ind på det juridiske område og opretter juridiske afdelinger. Kunne du ikke få mulighed for at yde samme rådgivning i en legal-afdeling hos et revisionsfirma som ved et advokatfirma?

"Det tror jeg faktisk ikke. Den juridiske del i revisionsfirmaerne vil være begrænset til erhvervsret. Som det ser ud nu, synes jeg ikke, der er de samme muligheder," siger Martin Reng.

Advokat om et år

Martin Reng har fået godskrevet to år af sin fuldmægtigtid hos Advokatsamfundet, og han vil derfor allerede om et år kunne kalde sig advokat, såfremt han har deltaget på kurserne for fuldmægtige og bestået den obligatoriske fuldmægtig-eksamen.

Han ser det dog ikke som et skridt ned af karrierestigen at gå tilbage til samme titel, han havde i 1999.

"Jeg har været advokatfuldmægtig en gang, og det glæder jeg mig til at blive igen. Titlen er ikke noget problem," siger Martin Reng.

Hverken Bech-Bruun eller Martin Reng vil kommentere, hvorvidt det er planen, at Martin Reng vil blive optaget i partnerkredsen. Det kommer an på en række forhold herunder performance lige som for alle andre, lyder det fra managing partner Simon Evers Hjelmborg.

Dog starter Martin Reng ud med en højere løn, end advokatfuldmægtige traditionelt får. Ledelsen i Bech-Bruun vil ikke røbe, om advokatfirmaet har valgt at matche Martin Rengs partnerløn hos KPMG Acor Tax.

Det kommer ikke i hælene af udbyttesagen. Det er en mulighed, som er opstået, fordi Martin gerne ville prøve noget nyt, og fordi vi gerne vil tilknytte ham.

Simon Evers Hjelmborg, managing partner i Bech-Bruun

Bech-Bruuns nye advokatfuldmægtig har som nævnt også titel af managing associate, som ifølge Bech-Bruun er sideordnet med partnertitlen og medfører større ansvar end som advokatfulmægtig, strategisk indflydelse og ledelse.

Martin Reng fortsætter i samme spor hos Bech-Bruun som hos revisionsfirmaet og rådgiver pensionskasser, livsforsikringsselskaber og institutionelle investorer om strukturering af investeringer og har især fokus på internationale investeringer i kapitalfonde.

"Det, jeg glæder mig mest til, er den samlede rådgivning, hvor jeg skal arbejde sammen med Tina Øster Larsen (partner og advokat i Bech-Bruun, red.) og hendes team og få rådgivet hele vejen rundt om kundernes investeringer. Det er lidt et-benet, når man kun sidder med skatterådgivning, så jeg glæder mig til at komme hele vejen rundt om kundernes investeringer," siger Martin Reng.

Der er mange firmaer, som du kunne være endt hos. Hvorfor faldt valget på Bech-Bruun?

"Jeg synes, at Bech-Bruun har en rigtig god skatteafdeling. Bech-Bruun er også rigtig store på investeringsmarkedet," siger Martin Reng.

Stort aktiv for Bech-Bruun

Med den nye tilføjelse har Bech-Bruun et "slagkraftigt team", lyder det fra firmaets managing partner, der ser frem til, at Bech-Bruun kan nyde godt af Martin Rengs mangeårige erfaring som skattespecialist og hans klientportefølje.

"Han har en kæmpe erfaring med rådgivning af finansielle institutioner, og han er en af Danmarks mest kendte og bedste rådgivere på det felt. Det er et område, vi gerne vil gøre mere ud af, derfor kunne vi se en enorm stor fordel ved at tilknytte ham. Når pensionsselskaber og banker skal investere i produkter på deres kunder vegne, så er det Martin, de tager fat i," siger Simon Evers Hjelmborg.

Den meget omtalte udbytteskattesag førte til afskedigelser af to erfarne skatteadvokater fra Bech-Bruun, men ansættelsen skal ikke ses som en erstatning af de to, lyder det. Ansættelsen skal ej heller ses som en måde at undgå endnu en udbyttesag.

"Det kommer ikke i hælene af udbyttesagen. Det er en mulighed, som er opstået, fordi Martin gerne ville prøve noget nyt, og fordi vi gerne vil tilknytte ham. Hvis udbyttesagen ikke havde været der, havde vi stadig været interesseret i at ansætte ham. Vi kommer med Martin til samlet set at levere en endnu bedre rådgivning på området," siger Simon Evers Hjelmborg.

AdvokatWatch har forgæves forsøgt at få en kommentar fra KPMG Acor Tax.

KPMG opruster massivt i juridiske afdelinger verden over

Medie: Revisionsfirmaer vil adskille rådgivning fra revision 

Fra departementschef til advokatfuldmægtig som 61-årig: "Min personlige stolthed har det helt fint" 

Jurist får direktørpost i Erhvervsministeriet

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

To advokatundersøgelser i Helsingør løb med rampelyset i denne uge, der dog også bød på historier om blandt andet provinsadvokater, der slås med generationsskifte.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier