AdvokatWatch

"Jeg ved, at der ikke sidder nogen her i huset og lopper den"

Ny retspræsident i Horsens, der også kortvarigt har arbejdet som advokat, bruger sin mangeårige erfaring fra håndbold i jobbet, og selvom sagsbunkerne stiger, kan Retten i Horsens stadig prale af at være ganske effektiv til at få afsluttet sine sager, lyder det i et interview med den lokale avis.

Foto: Colourbox

45-årige Trine Poulsen har siden oktober været retspræsident ved Retten i Horsens, hvor hun leder seks dommere og er øverste chef for omkring 50 medarbejdere. De skulle sidste år behandle 45 pct. flere straffesager end året før, men det ser repræsidenten som sin opgave at navigere sine medarbejdere i, skriver Horsens Folkeblad.

"Jeg gør meget ud af at understrege over for mine medarbejdere, at bunkerne er mit problem. Jeg ved, at der ikke sidder nogen her i huset og lopper den. De har enormt travlt, og de gør alt, hvad de kan. Så er det mit job at bokse med resten," siger Trine Poulsen til avisen, hvor hun drager paralleller til sine mange år som håndboldspiller, der både bød på roller som anfører, angriber, forsvarer og spilfordeler.

I interviewet siger hun, at rollen som dommer indebærer at vise nærvær og signalere ro for til sidst at kunne skære igennem.

Trine Poulsen har arbejdet som dommer næsten uafbrudt, siden hun blev færdig som jurist. Første gang i Skive, hvorefter hun arbejdede ved byretter i flere jyske byer. Fra 2006-2010 tog hun orlov for at arbejde som advokat, fremgår det.

En række dommere indstillet til ledige stillinger

Flere dommere indstillet til nye stillinger

To chefkonsulenter blandt nyindstillede dommere til Vestre Landsret

Chefkonsulent og lektor indstillet som nye dommere  

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier