Danske Advokater får ny formand

Det bliver en partner fra advokatfirmaet Kromann Reumert, der tager plads som formand for advokaternes brancheorganisation Danske Advokater.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

Brancheorganisationen Danske Advokater har sat navn på sin nye formand. Fremover er det Jørgen Kjergaard Madsen, advokat og partner i advokatfirmaet Kromann Reumert, der sidder på øverste position i organisationen.

Han overtager pladsen fra Lotte Eskesen, advokat og partner i Gorrissen Federspiel.

I en meddelelse fra Danske Advokater udtaler Jørgen Kjergaard Madsen, at han er "meget glad for den opbakning og tillid", som advokatbranchen har vist ham.

"Branchens faglighed, uafhængighed og samfundsansvar ligger mig meget på sinde, ligesom det er vigtigt for mig, at vi som advokater står vagt om retssikkerheden," udtaler Jørgen Kjergaard Madsen.

Foto: PR
Foto: PR

Jørgen Kjergaard Madsen er ny formand for Danske Advokater

Den nye formand har været involveret i Danske Advokaters repræsentantskab og vil med sin formandspost arbejde "helhedsorienteret". Han siger til AdvokatWatch, at han blandt andet finder det vigtigt at værne om advokaternes værdier og troværdighed, ligesom legal tech og brancheglidning og konkurrencesituationen er i fokus.

Jørgen Kjergaard Madsen forventer at mødes første gang med den nye bestyrelse i oktober. Men der vil ikke umiddelbart komme markante ændringer i forhold til den strategi, der er lagt i Danske Advokater frem mod 2021.

"Jeg ser ikke for mig, at jeg kommer med store revolutionære ændringer i organisationen," siger han.

I sit daglige arbejde hos Kromann Reumert beskæftiger Jørgen Kjergaard Madsen sig primært med M&A, børs- og kapitalmarkedsforhold og generel erhvervsret. Derudover sidder han i bestyrelsen i en række fonde.

Jørgen Kjergaard Madsen blev advokat i 1987, og et år efter fik han advokatbestalling i New York. Foruden sin advokatuddannelse har han læst HD i finansiering og kreditvæsen på Aarhus Business School, og i 2012 fik han bevis på at have gennemført Executive Management Program på Harvard Business School.

Den nye formand og resten af bestyrelsen blev valgt på Danske Advokaters generalforsamling, som blev afholdt i DGI-Byen fredag.

Danske Advokater erklærer krig mod Karnov 

Danske Advokaters forsikringspartner får hård kritik for indtjeningsfinte

Advokat undrer sig over Advokatrådets afvisning af Schlüter-undersøgelse: "Det kan gøres bedre" 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også