AdvokatWatch

Advokat om jura i umoden e-sportsverden: Det minder om fodbold i 80’erne

Advokatfuldmægtig Nick Skovsen blev en del af den fremadstormende e-sport, mens han var advokatfuldmægtig hos Bird & Bird. Nu er han med til at definere den stadig umodne sportsdisciplins regler hos managementfirmaet RFRSH.

Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger

Nick Skovsen er Danmarks første General Legal Counsel hos managementselskabet RFRSH Entertainment, som ejer et af verdens største e-sportshold, Astralis. Den 29-årige advokatfuldmægtige har siden foråret været med til at skabe de juridiske rammer for e-sporten.   

Det skriver Karnov Groups branchemedie, K-News, i et interview med Skovsen.

"Det er en umoden branche, som endnu ikke har sat sig, og det minder måske lidt om fodbolden i 80’erne og 90’erne, hvor der fortsat var mange uklarheder hos FA og FIFA i fodbolden, herunder blandt andet med den velkendte Bosman-dom. Det er lidt mere junglelov, hvor det hele er aftaleretligt baseret. Du har ikke de her governing bodies, som du har nu med FIFA, hvor der er nogle sportsretlige regler. Det jeg beskæftiger mig med er en bred vifte af juridiske discipliner. Det er aftaleret, selskabsret, markedsføringsret, ip-ret og ansættelsesret. Og så er der hele tiden et arbejde med at forsøge at gøre det til en branche, der bliver mere struktureret," siger Nick Skovsen til K-News.

K-News skriver, at e-sport ifølge analysefirmaet Superdata i 2017 omsatte for 1,5 mia. dollar på verdensplan.

Inden Nick Skovsen kom til RFRSH, var han advokatfuldmægtig hos Bird&Bird og Lundgrens.

Astralis er blandt verdens førende hold inden for Counter Strike. RFRSH blev etableret i 2016 med finansiel støtte fra venturekapitalfonden Sunstone og business angels i skikkelse af Tommy Ahlers og René Rechtman. Selskabet overtog aktiemajoriteten i Astralis sidste sommer efter at have repræsenteret holdets kommercielle aktiviteter. Foruden Astralis ejer RFRSH også holdet Heroic.

Nick Skovsen var som advokatfuldmægtig hos Bird & Bird med omkring udviklingen af Astralis allerede fra 2015.

Advokaten bag fodboldstjernes kontrakt: "Dette er noget af det sjoveste, jeg har oplevet som advokat" 

Londons topadvokater rådgiver i handel med engelsk fodboldklub  

IT-firma vil indtage advokatmarkedet med nyt dokumentværktøj 

Mere fra AdvokatWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier