AdvokatWatch

Londons topadvokater rådgiver i handel med engelsk fodboldklub

M&A-advokater fra Londons absolut største advokatfirmaer er med ved forhandlingsbordet i den spektakulære handel med fodboldklubben Arsenal.

Foto: Kirsty Wigglesworth/AP Photo/Scanpix

Tre af Londons største advokatfirmaer sidder med ved forhandlingsbordet i forbindelse med den noget opsigtsvækkende handel med fodboldklubben Arsenal.

Det skriver det britiske branchemedie LegalWeek.

Advokatfirmaerne Clifford Chance, Freshfields Bruckhaus Deringer og Slaughter and May er alle en del af den såkaldte Magic Circle, der betegner de største advokatfirmaer med hovedkontor i London, og det er altså advokater fra de tre mastodonter, der er med som rådgivere på handlen.

Det er den amerikanske milliardær Stan Kroenke, der vil have fuld kontrol over den engelske fodboldklub. Han ejer i forvejen 67 procent af aktierne gennem selskabet Kroenke Sports & Entertainment og har nu budt omkring 550 millioner pund, svarende til 4,6 milliarder kroner, for de resterende aktier.

Den russiske forretningsmand Alisher Usmanov ejer 30 procent af aktierne gennem selskabet Red and White Securities, og han skulle allerede have takket ja til tilbuddet fra Stan Kroenke.

Kroenke har advokat Tim Lewis fra Clifford Chance som sin rådgiver, mens Andrew Jolly og Paul Mudie fra Slaughter and May leder holdet, der rådgiver Arsenals ledelse.

Alisher Usmanov bliver rådgivet af Julian Long fra Freshfields Bruckhaus Deringer.

Det er ikke første gang, Stan Kroenke forsøger at overtage det fulde ejerskab i Arsenal. I 2011 lagde rigmanden også et bud, men dengang lykkedes det altså ikke at blive eneejer. Det var også dengang Tim Lewis fra Clifford Chance, der var med som rådgiver for amerikaneren.

Stan Kroenkes bud på knap 600 millioner pund for omkring 30 procent af aktierne i Arsenal værdisætter fodboldklubben til ca. 15 milliarder kroner. Bliver Kroenke eneejer, er planen at afnotere Arsenal fra børsen.

Advokaten bag fodboldstjernes kontrakt: "Dette er noget af det sjoveste, jeg har oplevet som advokat" 

Midtvejsstilling: Accura har haft flest M&A-sager i Danmark 

Advokaterne ruster op i et hedt opkøbsmarked 

Mere fra AdvokatWatch

Telefonerne er blevet stille hos boligadvokater

Der bliver solgt færre boliger, og det kan mærkes i advokatkontorerne. ”Heldigvis har jeg ikke et dyrt, forkromet kontor på Kongens Nytorv,” siger Mette Krog med egen forretning i den sjællandske by Borup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier