AdvokatWatch

Norsk advokatfirma godt fra start i Viborg

Efter et år i Danmark melder det norske advokatfirma Stokholm Svendsen om solid efterspørgsel. Men partner Kristine Stokholm Østerballe afviser ikke at vende tilbage til det høj-aktive norske marked.

"Det at komme ind i Norge er faktisk svært, for man har ret forskellige traditioner og måder at optræde på forretningsmæssigt," siger Kristine Stokholm Østerballe, medejer af Stokholm Svendsen. | Foto: Stokholm Svendsen

Det norske advokatfirma Stokholm Svendsen har oplevet god interesse, siden det åbnede kontor i Viborg for et år siden.

Det fortæller medejer Kristine Stokholm Østerballe, der efter seks år i Norge vendte hjem til Danmark i 2016 og sidste år åbnede det norske firmas kontor i Danmark.

"Vi har fået en fin opstart i Viborg. Vi oplever mest, at det er folk med internationale behov, der opsøger os. Det er ikke noget, man har så stort fokus på i Viborg, fordi man i forvejen betjener et rimelig stort opland," siger Kristine Stokholm Østerballe.

Hun tog til Norge i 2010, fordi hendes mand skulle have et halvt års vikariat som læge. Men en kraftig udvikling i den norske økonomi fik familien til at blive.

"Det var så vildt, det hele. Vi oplevede finanskrise i Danmark, men det så vi ikke noget til deroppe, det var ren klondike, det der foregik, så det var svært ikke at blive begejstret og lade sig rive lidt med," siger Kristine Stokholm Østerballe.

Rådgiver for lakseindustrien

Hun startede som byggerådgiver på øen Frøya, men stiftede i 2015 Stokholm Svendsen med makkeren Terje Svendsen. Firmaet, der i dag består af to advokater, to fuldmægtige og en sekretær, har siden haft stor succes med at rådgive den højaktive norske lakseindustri, kommuner og private.

I 2016, da der var børn, der skulle i skole, vendte Kristine Stokholm Østerballe og familien hjem til Danmark, hvor hun startede et dansk kontor for Stokholm Svendsen. Og der har været god interesse fra firmaer, der f.eks. skal have hjælp til handel over landegrænser og varetransporter. Men Stokholm Svendsen fungerer også som døråbner til det norske forretningsliv.

"Det at komme ind i Norge er faktisk svært, for man har ret forskellige traditioner og måder at optræde på forretningsmæssigt. I Norge kender man helst hinanden, og relationer er meget vigtigere faktor, end det er i det danske erhvervsliv. Her tænker vi mere på pris og levering, hvor man i Norge er mere interesseret i, hvem man handler med, og man handler gerne med de samme. Så det at komme ind i Norge er faktisk relativt svært, selvom det er et af vores største eksportmarkeder og med forbrugere, der har en hulens masse penge at forbruge," siger Kristine Stokholm Østerballe.

Tilbage fra barsel

Hun har netop været på barsel men vender snart tilbage til arbejdet, hvor hun både arbejder for norske og danske klienter. Hun er glad for udviklingen i Viborg, men den kan ikke sammenlignes med den fart, der er på hovedkontoret i Norge.

"Sammenligningsgrundlaget er så uretfærdigt. Deroppe er ca. 20 pct. af den samlede lakseeksport fra Norge, så jeg ved ikke, om du kan forestille dig, hvor mange penge der er i omløb sådan et sted, siger hun.

Bliver du i Viborg, eller skal du tilbage?

"Planen er at blive her. Men jeg vil ikke afvise, at det godt kan være, at man engang skal tilbage igen. Det er i hvert fald dejligt, at jeg har muligheden for at flekse," siger Kristine Stokholm Østerballe.

Familieadvokat og erhvervsadvokat går sammen i nyt firma 

EY's nye juridiske chef: En hardcore M&A-advokat, der skaber god stemning 

Juridisk direktør bliver leder af ny bæredygtig afdeling i PKA 

Erfaren ejendomsadvokat forlader Bech-Bruun 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

To advokatundersøgelser i Helsingør løb med rampelyset i denne uge, der dog også bød på historier om blandt andet provinsadvokater, der slås med generationsskifte.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier