Han startede som piccolo - 17 år efter blev han partner i Danmarks ældste advokatfirma

36-årige Lars Hammer Wentoft startede sin karriere hos Mazanti-Andersen Korsø Jensen med at dække op til møder og sortere post for at ”snuse lidt til hverdagen” i et advokatfirma. I dag er han medindehaver af den virksomhed, hvor han har arbejdet næsten halvdelen af sit liv.
Lars Hammer Wentoft startede sin karriere i advokatbranchen som piccolo hos Mazanti-Andersen Korsø Jensen. I dag er han medindehaver af advokatfirmaet. | Foto: Mazanti-Andersen Korsø Jensen PR
Lars Hammer Wentoft startede sin karriere i advokatbranchen som piccolo hos Mazanti-Andersen Korsø Jensen. I dag er han medindehaver af advokatfirmaet. | Foto: Mazanti-Andersen Korsø Jensen PR

Som udgangspunkt var karrieredrømmen i virkeligheden ”noget med IT eller ingeniør”. Men både manglende interesse – og måske også evner – drev Lars Hammer Wentoft i armene på Danmarks ældste advokatfirma, Mazanti-Andersen Korsø Jensen, da studenterhuen var i hus tilbage i 2001. I stedet for at bruge sit sabbatår med backpacking i Thailand eller Australien, dækkede han op til møder og sorterede post som piccolo i det advokatfirma, han 17 år efter skulle ende med at blive medejer af.

”Jeg ville gerne holde et år fri for at finde ud af, hvad jeg ville, og så ville det være nærliggende at prøve at få et piccolojob i et advokatfirma for ligesom at snuse lidt til hverdagen,” siger Lars Hammer Wentoft, der dengang vaklede mellem at læse jura eller tage en HA.

Selvom de primære opgaver for den 19-årige nybagte student lå langt væk fra jura, blev han alligevel involveret i en række store retsager, husker han. Blandt andet repræsenterede advokat Henrik B. Sanders Kurt Thorsen i PFA-sagen og firmaet bistod Farum Kommune i forbindelse med Peter Brixtoftes afgang.

”Nogle gange blev jeg sendt over i landsretten for at aflevere noget, der lige skulle bruges. Tingene var trods alt lidt mere manuelle, end de er i dag. Det var store sager, som fyldte meget og havde stor bevågenhed, så alle i virksomheden fulgte dem,” siger han.

13-tal banede vejen

Hurtigt under sit sabbatår fandt Lars Hammer Wentoft ud af, at det var jura, han skulle læse. Det betød også, at han ikke længere kunne beholde sin fuldtidsstilling på advokatkontoret, og det var for tidligt i forløbet at blive stud.jur. Løsningen var et job som ”arkivar” i en 8-10 timer om ugen sammen med en anden.

”Vi sad oppe på det gamle tørreloft i Store Kongensgade og lagde afsluttede sager i papkasser og gav dem numre. Det var egentlig meget hyggeligt og en mulighed for at fortsætte i firmaet under studietiden,” siger Lars Hammer Wentoft.

På studiet valgte han fag som selskabsret, skatteret og immaterialret for at understøtte sit arbejde på et erhvervsretligt kontor. I foråret 2005 skiftede han igen titel denne gang til stud.jur, da han var færdig med sin bachelor. Det var dog et 13-tal til en mundtlig eksamen i ejendomsretlig finansieringsret på 1. semester af kandidaten, der sikrede ham fremtiden hos Mazanti-Andersen Korsø Jensen.

”Det var ikke hver dag, at der var nogen, der gik op til en eksamen på jura og fik 13, så vi tog en snak, hvor jeg fik at vide, at hvis jeg fortsatte det gode karakterniveau, ville de gerne have mig som fuldmægtig,” siger Lars Hammer Wentoft, der i 2008 blev autoriseret som fuldmægtig hos advokat John Korsø Jensen.

”Det har været enormt spændende og sindssygt lærerigt, og han har været virkelig god til at lære fra sig. Fra første dag var jeg med til møder og med i retten, så jeg var involveret i alting,” siger han og påpeger, at det også den dag i dag ligger partnerne meget på sinde i forhold til uddannelsen af unge medarbejdere.

Er gået efter at blive partner

Lars Hammer Wentoft betegner selv sit karriereforløb, som ”et skridt ad gangen”. I 2011 fik han sin advokatbeskikkelse, i 2015 blev han associeret partner, og fra 1. januar i år blev han en del af ejerkredsen hos Mazanti-Andersen Korsø Jensen.

”Det har hele tiden været mit mål at nå hertil, og så må man tage nogle delmål undervejs,” siger han og tilføjer:

”For at blive partner skal man kunne demonstrere, at man kan generere noget forretning til firmaet, så det startede jeg på ret tidligt og måtte ud i forskellige sammenhænge og tiltrække nogle egnede klienter og noget forretning,” siger han.

Privat er Lars Hammer Wentoft gift og har to piger på tre og seks år. Han fortæller, at der fra start har været rene linjer mellem hans kone og ham om, at han gik efter at blive partner.

”Det kræver nogle helt klare aftaler, forventningsafstemning og planlægning ikke mindst,” siger han og tilføjer, at han har kendt sin kone, siden han startede hos Mazanti, og at hun har været indforstået med, at hans job krævede en masse arbejdstimer.

Ro i baglandet

På en typisk dag står Lars Hammer Wentoft op klokken 5 og tager ind på kontoret og er hjemme igen til spisetid, hvor han bagefter putter børnene.

”Der er rimeligt faste rammer, som også gør, at jeg ikke skal fokusere på alt det praktiske. Jeg er da glad for, at vi ikke begge to kører det helt vilde karriereræs. Det ville blive en kæmpe udfordring,” siger han.

For Lars Hammer Wentoft er det altafgørende, at ”der er ro i baglandet”, og at familien er afklaret omkring hverdagens logistiske udfordringer.

”Det er vigtigt, når man har sager, der kører for fuldt blus, og man arbejder mange timer. For hvis man også slås med det, så tror jeg først, at man bliver rigtig stresset.”

Græsset er ikke altid grønnere

Selvom han har brugt næsten halvdelen af sit liv hos Mazanti-Andersen Korsø Jensen, har han ikke ladet sig friste af lokkende tilbud.

”Alting lyder rigtig fint, når man får det præsenteret, men det er bare ikke altid, at græsset er grønnere hos de andre, når det så kommer til stykket,” siger han og tilføjer:

”Så længe jeg er glad for at være her, synes jeg ikke, at jeg skal prøve noget andet bare for at prøve noget andet. Der skal være en årsag til, at jeg skulle skifte væk herfra, og den har bare ikke været der.”

Hvad er så næste skridt for den nye partner? I første omgang at fortsætte med at udvikle egne evner og være med til at bygge det fremtidige Mazanti-Andersen Korsø Jensen.

”Lige nu er ambitionen, at jeg som partner skal være med til at udvikle firmaet. Pludselig sidder jeg og er medindehaver af Danmarks ældste advokatfirma. Det er også en lidt speciel følelse og spændende at være en del af. Jeg har på en eller anden måde fået sluttet cirklen fra mit piccolojob for 17 år siden til i dag,” siger han.

De største advokatfirmaer melder om bomstærkt 2017: "Endnu et år med et rekordhøjt aktivitetsniveau" 

Tidligere anklager skal klare ærterne for Lars Halgreen

Her er advokatbranchens unge talenter 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også