AdvokatWatch

Regeringen har indstillet ny rigsadvokat

Regeringen har tirsdag besluttet at anbefale dronningen, at statsadvokat i Viborg Jan Reckendorff udnævnes til rigsadvokat. Han har fungeret som konstitueret chef, siden Ole Hasselgaard stoppede tidligere på året.

Foto: Bjarne Lüthcke/Scanpix

Regeringen har været på jagt efter en ny rigsadvokat, siden Ole Hasselgaard overraskende stoppede i slutningen af februar. Og valget er faldet på den nuværende konstituerede chef, Jan Reckendorff.

Tirsdag har regeringen besluttet af indstille til dronningen, at 60-årige Jan Reckendorff udnævnes til rigsadvokat med virkning fra 1 juni. 

"Jan Reckendorff startede sin karriere som politibetjent og har siden været både landsdommer og statsadvokat. Han har med sin baggrund et meget indgående kendskab til den samlede straffesagskædes kerneopgave – at holde Danmark trygt og sikkert. Med Jan Reckendorffs mangeårige topledererfaring på området er jeg sikker på, at han er den helt rette mand ved roret i anklagemyndigheden,” udtaler justitsminister Søren Pape Poulsen i en meddelelse fra Justitsministeriet.

Jan Reckendorff er uddannet politibetjent i 1983 og derefter cand.jur. fra Københavns Universitet i 1990. Han har tidligere været blandt andet landsdommer i Østre Landsret og vicestatsadvokat. Siden 2004 har han været statsadvokat, først hos Statsadvokaten for Fyn, Syd- og Sønderjylland og senest hos Statsadvokaten i Viborg.

I februar kom det frem, at Ole Hasselgaard efter seks år "i gensidig forståelse" med Justitsministeriet fratrådte sin stilling som rigsadvokat.

AdvokatWatch har siden forsøgt at få en forklaring fra Justitsministeriet og Ole Hasselgaard på, hvorfor samarbejder blev afbrudt, og hvad Ole Hasselgaard skal foretage sig nu. Ingen af parterne har ønsket at tale med AdvokatWatch om sagen.

I februar sagde Ole Hasselgaard i en meddelelse, at han endnu ingen planer havde for fremtiden, og at han ville "bruge den kommende tid på at overveje næste kapitel."

Ole Hasselgaard stopper som rigsadvokat 

Konflikt vil lamme straffesager: Kun akutte sager bliver behandlet 

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

I denne uge fik landets advokater en ny guide til hvidvaskregler og flere opgaver på bordet på baggrund af Ruslands invasion i Ukraine. Branchens topchefer meldte derudover ud, at fleksibilitet er et konkurrenceparameter, men fasttidskontrakter lader vente på sig.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier