Fik nok efter ét år som advokat: Nu disrupter han branchen

Søren Munk Hansen sagde farvel til sin bestalling og sit advokatjob hos Plesner for at springe ud som iværksætter. Nu har han 23 medarbejdere i softwarevirksomheden Archii.  
Søren Munk Hansen sammen med sine forretningspartnere Christian Schjørring og Alexander Irschenberger. | Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix
Søren Munk Hansen sammen med sine forretningspartnere Christian Schjørring og Alexander Irschenberger. | Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix

Han havde fået en attraktiv stilling som advokat hos Plesner, men efter et år sagde Søren Munk Hansen op for at blive iværksætter.

I et interview med Børsen fortæller 34-årige Søren Munk Hansen om, at han måtte erkende, at det ikke var ham, der som førsteårsadvokat stod først i køen til at revolutionere forretningen.

Med hovedet fuld af idéer og ingen mulighed for at prøve dem af i rammerne hos Plesner forlod Søren Munk Hansen den trygge tilværelse og den gode løn i advokatbranchen i 2013. Først startede han juraportalen CBM (Change Board Member), siden startede han Blue Data Management sammen med sin tidligere kollega fra Plesner, Christian Schjørring.

For to et halvt år siden stiftede Søren Munk Hansen softwarevirksomheden Archii, "hvis fornemste opgave er at gøre vores manuelle konsulentforretning arbejdsløs."

"Jeg kunne ikke længere undertrykke en brændende lyst til at gøre tingene anderledes og mere effektivt. Jeg kom med et hav af idéer, som blev fremlagt enten for bestyrelsen eller min nærmeste partner, men fik afslag på dem alle. Måske fordi nogen af dem var dårlige. Men det var frustrerende," siger Søren Munk Hansen til Børsen.

Archii er en automatisk arkivar baseret på machinelearning og kunstig intelligens. I dag tæller virksomheden 23 medarbejdere, hvoraf halvdelen udvikler software. Alexander Irschenberger er blevet en del af ledelsen og står for salg og marketing. I alt tæller ejerkredsen seks personer, og eksterne investorer tæller Seed Capital og den private investor Joachim Majholm.

Advokat om udvikling af legaltech: Der hersker en konservativ kultur i branchen 

Advokater banket af robotter på egen bane   

Ekstra oplæring forsinker kontraktrobot hos Djøf

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også