AdvokatWatch

Danmarks ensomste advokat sidder i Struer

Efter lukningen af den lokale byret har Struer nu kun én advokat med fast base i byen. Flere advokater søger mod større byer efter retsreform.

"Jeg er blevet kaldt Danmarks ensomste advokat," siger advokat Karsten Hjorth, den eneste advokat med fast adresse i Struer | Foto: Hjorth Advokatfirma

"Jeg er blevet kaldt Danmarks ensomste advokat," joker advokat Karsten Hjorth over for Dagbladet Holstebro.

Efter retsreformen i 2007 lukkede byretten i Struer, og det har haft den konsekvens, at Karsten Hjorth i dag er den eneste advokat med fast hovedsæde i byen.

Han peger på, at der tidligere var langt flere advokater, hvilket gjorde, at alle kendte en advokat og havde nemt ved at rådføre sig og søge hjælp, hvis de fik juridiske problemer. Det sluttede med retsreformen, der ifølge Hjorth har medført et voldsomt fald i antallet af civile sager i Struer.

"Det sker jo ikke af ingenting. For mange er afstanden til retssystemet blevet større. Man kan sige, at jo mere fintmasket nettet er, jo færre sager kommer frem til retssystemet," siger Karsten Hjorth, der opfatter udviklingen som problematisk.

En undersøgelse fra Danske Advokater i 2016 viser ifølge Dagbladet Holstebro, at advokater som følge af retsreformen søger mod større byer, der endnu har en byret, og beskæftigelsen og omsætningen hos advokatfirmaer i kommuner uden byret er faldende.

Partnere bryder ud fra advokatfirma: Svært at blive enige med 13 ejere 

Ville ikke være advokat: Nu trækker han på erfaring fra "den anden side af bordet"  

Polit i partnerskab med advokater: Jeg bruger min økonomiske intuition  

Mere fra AdvokatWatch

Fond tog risikoen med stort ejendomsprojekt – formandens søn står til gevinst

Fond med advokater i spidsen har investeret millioner i stort byudviklingsprojekt ved Roskilde, hvor formandens søn står til at få del i afkastet. Bestyrelsen er inhabil, og fondens overlevelse er i fare, lyder det i ekstern juridisk vurdering, som fonden har fået lavet. Vurderingen bliver "taget meget alvorligt," siger direktør og bestyrelsesmedlem.

Advokatguiden ansætter ny direktør

Den nordiske platform Advokatguiden, der giver mulighed for at sammenligne advokater, har fået ny direktør. Firmaet sigter nu efter international udrulning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier