AdvokatWatch

Breiviks advokat ti år efter Utøya: "Jeg har aldrig fortrudt"

Trods trusler og hadbeskeder har advokaten for Anders Behring Breivik, der for præcis ti år siden slog 77 mennesker ihjel, aldrig fortrudt, han påtog sig opgaven.

Geir Lippestad var forsvarer for Anders Behring Breivik, der 22. juli 2011 slog 77 mennesker ihjel i Norge. | Foto: Finn Frandsen

Da Anders Behring Breivik efter at have slået 77 mennesker ihjel i Oslo og på øen Utøya for ti år siden specifikt bad om at få Geir Lippestad som forsvarer, havde advokaten også et ansvar for at påtage sig opgaven, siger han til Berlingske.

Geir Lippestad var på det tidspunkt allerede en kendt forsvarsadvokat i Norge og havde haft en række højtprofilerede kriminalsager, men hans første indskydelse var alligevel at sige nej til opgaven. Han ombestemte sig dog hurtigt.

"Man kan vel sige, at det at kæmpe for et menneske og dets rettigheder, er noget helt fundamentalt for mig. Uanset hvem det drejer sig om," siger Geir Lippestad til Berlingske.

Allerede efter første retsmøde var der troppet vrede mennesker op foran Geir Lippestads hus, ligesom han fik mange trusler og endda fik skåret bremsekablerne over på sin cykel foran retten. Men "jeg har aldrig fortrudt, at jeg sagde ja til at tage sagen", siger advokaten.

Politiker angriber advokat for at være hyret af IS-terrorister

Advokater i oprør over Naser Khaders angreb på Mette Grith Stage

Terrortrussel hænger over advokater – kræver undskyldning fra britisk regering

Mere fra AdvokatWatch

Ugens bedste historier på AdvokatWatch

Ugen bød på historier om kammeradvokatordningen, iværksættere og historisk stor svindelsag. Den sluttede af med et indblik i det opgør om udbyttesagen, der venter i Højesteret i næste uge.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

AdvokatWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier